HB …B2B Tulip semanis senyuman

Hahaha….xbleh blahnyer tajuk =P..dah xtau nak letak nama per jd kite belasah je la, kowang xkesahkan? ๐Ÿ˜€

kite buat kaler ni sbb adek yg comel tu…iyer dier comel sgt, order bunga tangan ni utk kakaknyer..tp diorg berdua xtau warna apa yg sesuai jd dgn penuh debarannyer kite campurkan warna2 ni mengikut warna pakaiannyer~sanding (umah laki/pompuan), outdoor photoshoot, nikah….dier pon dah tgk n amat berpuasa hati n kite pon ilang la debarannyer. Riso kalo diorg xsuka huhuhu.

tenkiu ya dek ๐Ÿ˜€

https://www.facebook.com/kerawitkraft

^

^
^

Love, QQ

333

HB Tulip Blue + palkadot

As salam kawan2, name kite QQ…hahaha ๐Ÿ™‚ xde modal gini ar, meraban=P kali ni kite nak tunjuk HB tulip kaler biru2 gitu, same je, kaler je lain. ti kite hengat nak taruk Word Sign sikit la…i lebiu ker, sweet girl ker..ala yg comel2 gitu la tp lom p beli button comel tu lagik hehehe, bizik la kak yong ๐Ÿ˜€

taraaa….hokkay dok? ๐Ÿ™‚

xde tuan lagik sapo2 yg berkenan bleh la singgah FB kite yer…

https://www.facebook.com/kerawitkraft?ref=tn_tnmn

bleh jamu2 mate kat sn jugak, xyah nak segan2 kan de org tau pon kowang skodeng FB kite tu xoxo

^

^

^

Love, QQ

333

HB Tulip + Ferrero Rocher

kali ni HB tulip ditokok tambah dgn coklat Ferrero Rocher, tergoda kite time gubahnyer, nape la beli coklatnyer sikit sgt, dah tergoda nak makan hahaha seb bek la bleh tahan kalo tak tggl bunga aje la =P

seBELUM keJADIan:

bunga ni siap 1/2 jam sebelum cust dtg umah amik…mmg rush sgt, mujur sempat hahaha *len kali jgn buat lagik tau Cik QQ

https://www.facebook.com/kerawitkraft?ref=tn_tnmn

^

^

^

Love, QQ

333

HB Tulip

:D…tulip tema pink + purple, dier tempah xsampai 2 minggu dr tarikh pernikahannyer, terpaksa la kite menolaknyer tp dier nakkan jugak sanggup tukar tarikh guna HB ni ke majlis bertandangnyer..Alhamdulillah sempat la siapkan ๐Ÿ™‚

seBELUM keJADIan:

kite harap dier suka, kite guna fabrik 3 tone, lam pica xnmpk tona warna tu ๐Ÿ™‚

^

^

^

Love, QQ

333

Tutorial Bunga Tulip

As salam kwn2 :)…meh nak kongsi tutorial bunga tulip, tp yg ni agak lain sedikit dr cara kite sll buat. Tutorial ni kite jumpa masa dok jejalan kat muka buku td, jd kite kopi pasta & tea kat sini utk sape2 yg tercari2 cara membuat bunga tulip tp diingatkan sekali lagik, tutorial ini adalah hasil dr jejalan di muka buku..bkn kite punyer, hokkay??? sblm ni kite bljr sendiri buat tulip..puas cari di internet crnyer tp amat la tidak jelas, dpt tutorial yg depa cincai2 lukis ja… ๐Ÿ˜ฆ dah pandai la sgt br jumpa tutorial neh. Kalo jmpa yg ni dl sure kompom sahih kite buat cara gini, rsnya cara kite lagik mudah ๐Ÿ˜€

Disebabkan tiada ditulis/ditaip/disertakan/diberitahu cara2 jahitnyer, maka dgn pemahaman & tambahan dari cara Cik QQ buat sll maka kite ltk captionnyer sendiri yer =P *cam la pandai sgt ko tu QQ…

*len kali biler sesenang hati kite taruk tutorial kite sendiri ya ๐Ÿ˜‰

potong kain saiz 8 cm x 15cm *saiz yg sll kite gn

jahit jelujur pd 1 bhgn (yg panjang 18cm)*terpulang la nak guna mesin or jahit tgn jer

kemudian tarik/jerutkan rapat2. matikan benang tp jgn putuskan

sambung jelujur ke bhgn 1 lagik (yg panjang 8 cm)

sampai hujung & matikan benang. putuskan benang.

terbalikkan kain td, nmpk cam uncang kan?

lipat bhgn yg tidak dijahit ke dlm *mcm lipat lengan baju kurung sblm sembat tu

masukkan fiber secukupnya, kapas pon boleh, kekabu pon hokkay jugak

jahitkan bhgn tgh2nya

kemudian sebelah lagik, sblm matikan benang terus je jahit manik sebijik kat situ *gam pon bleh last2 nntย 

cucuk dawai dbhgn bwh bunga * boleh tanggal lak neh…taruk gam la sikit yer =P

hokkay dah ciap…tp yg ni xde manik kat tgh2 bunga, letak la manik lebih tomei cam yg kite sll buat tu xoxo

sumber: 1)ย http://www.facebook.com/media/set/?set=a.450932198325271.1073741849.251972991554527&type=1

2)ย http://www.lola.vn/huong-dan/vai/hoa-tulip-vai.htm

 

^

^

^

Love, QQ

333

Taman mini tulip

As salam, setelah sekian lamanyer kakak kite request bunge tulip baru td kite berkesempatan menyiapkannyer tu pon stlh membajetkan masa utk penuhi requestnyer itu ๐Ÿ™‚

ce kowang tgk..hokkay dok?

comei tak?

hehehe xsabou nak htr p umah kak kite spy dier xtanya2 lagik =P

lama sgt dier nunggu tulip neh kembang

hahahah

^

^

Love, QQ

333