HB …B2B Tulip semanis senyuman

Hahaha….xbleh blahnyer tajuk =P..dah xtau nak letak nama per jd kite belasah je la, kowang xkesahkan?😀

kite buat kaler ni sbb adek yg comel tu…iyer dier comel sgt, order bunga tangan ni utk kakaknyer..tp diorg berdua xtau warna apa yg sesuai jd dgn penuh debarannyer kite campurkan warna2 ni mengikut warna pakaiannyer~sanding (umah laki/pompuan), outdoor photoshoot, nikah….dier pon dah tgk n amat berpuasa hati n kite pon ilang la debarannyer. Riso kalo diorg xsuka huhuhu.

tenkiu ya dek😀

https://www.facebook.com/kerawitkraft

^

^
^

Love, QQ

333

couple pillow ~ zahid & atika

As salam kwn2🙂 sehat ker? dah lama xtempek pe2 kat blog yg idop segan mati xmo ni…malas toi Cik QQ skrg ni. Sifat malas ni kalo dibiarkan berterusan mmg xbagus utk kchatan. Kali ni kite nak tunjuk couple pillow Atika & zahid. Atika tempah bntl ni utk bg pd buah hatinyer tp lmbt sgt dier tempah, buah hatinyer pon dah melanjutkan pelajaran ke luar negara. tp dier nak jugak, katenyer ti buah hatinyer balik bleh jugak ..errrr pos g sana pon muleh aih hahaha…

nak dijadikan cite…pola asal utk minah & mamat nek skuter neh, kalo kowang hengat la kan de bntl kapel sblm ni pic lelaki n pompuan nek vespa/skuter telah hilang dr simpanan kite. T.T abih la 1 workshop kite mencariknyer, xjmpa2 last kite buat pic yg br n mujur sgt la Atika suka. better then b4 la kan…tetibe kite pon jatuh ati dgn pic neh =P

Alhamdulillah Atika suka n this pillow otw mencari tuannyer😀

berminat?….. https://www.facebook.com/kerawitkraft 

 

^

^

^

Love, QQ

333

Tutorial Bunga Kecil

As salam. kite nak kongsi tutorial Bunga Kecil yg kite post tempoh hari. De kwn di pesbuk yg request🙂. Seronoknya bile dapat berkongsi ilmu yg kite de, w’pun cikit kita harap ia membantu kwn2 semua :) Mari kite belajar bersama2…

bahan2nyer:

gam Uhu/panas

gunting

benang/jarum

kain felt

pola bentuk bunga

manik kecil

langkah2nya:

lukis bentuk bunga pada felt

gunting mengikut bentuk bunga yg di lukis tadi

jahit jelujur kasar mengikut jumlah kelopak bunga

jerut/tarik hingga rapat kelopak bunga td dan matikan benang

letakkan sedikit gam pd tgh bunga dan lekatkan manik yg sesuai.

siap🙂

harap dpt membantu kwn yg request tutorial neh . sape try tutorial ni sudi2 la kongsi hasilnyer.

^

^

^

Love, QQ

333

Tutorial Keronsang Bunga Kain

https://www.facebook.com/kerawitkraft/media_set?set=a.527496830669029.1073741835.100002261491135&type=3

bahan2nya:

kain

butang

jarum/benang

gunting

pin kerosang

gam panas

cara2nyer:

1) buat bulatan pada kain, saiznyer ikut suka hati

2. Gunting sebanyak 5 keping

3. Lipat 2 bulatan dan jahit jelujur

4. Tarik benang ketat2. ulang hingga habis kain yg dipotong td (5 keping)

5. Tusuk jarum hingga memasuki kelopak yg pertama kembali. Tarik ketat dan matikan benang.

6. Gamkan butang di tgh2 bunga.

7. Gamkan pin kerosang di bhgn blkg bunga dan kemaskan kelopak bunga.

8. siap….

yeayyy….tutorial ni sbg memenuhi kenalan di facebook https://www.facebook.com/kerawitkraft. Harap dier suka la yer😀. Jgn malu2 nak tanya kite pe3 eh, kalo tau kite jwb la nnt. Sape2 yg dah try tu, kongsi2 la ngan kite hasilnyer. Selamat mencuba kawan2.

^

^

^

Love, QQ

333