Cuba teka bentuk apekah ini….?

Pepagi otw ke opis kite suke sesangat la menatap ke dada langit…membiru je..damai di hati he3…***ti msk opis ngadap tucen mau kuar api kot idong kite la jwbnyer…hangin jo 😦

kite nmpk bentuk awan yg syomel neh….cube teka bentuk aper? hehehe klue dier ialah HAIWAN…ce teka, pat2 😀

^

^

^

333

Advertisements

awan

Ptg kelmarin pas kite blik dr umah kak kite, kite terpandang awan di langit yg bentuknyer sprt seekor anjing. Hahaha…terlalu jauh imaginasi kite neh, ampunnnn.

kowang bleh agak tak anjing jenis aper yg kite gambarkan dgn gumpalan awan neh?

ekekeke….kalo tgk yg dlm cite katun tu, bulu sejemput kat ekor, kaki, kepala, tgh bdn ramping xde bulu gaya jalan pun melentik semacam ja hahaha. Pic neh lebat plak bulunyer….pernah tgk tak?

Tingat zaman sklah dulu, biler bosan study lepak kat bukit blkg blok asrama, tgk langit waktu ptg, mcm2 bentuk awan ade, ciap imagine lagik bentuk2 tu menyerupai aper, warna langit kan cantik jd xjemu memandang. Skrg ni waktu pg sambil jln kaki ke opis, kite mesti nak pandang ke dada langit, biru yg tenang, best2 🙂 Kblkgan ni koi 9 pg msh bleh nmpk bulan samar2 w’pun dah terang benderang dgn cahaya matahari.

~perindu sang BULAN 333

Tenangnyer…terima kasih Ya Allah…

As Salam,

Tenang je rs pagi ni, tenang sgt2 *terima kasih Ya Allah atas kurniaan Mu. Perjalanan ke opis yg jaraknyer sgt ler dokat dgn umah, *bertuah tak aku? jimat duit tambang kan? hik3 😀 sambil berjalan aku mendongak ke atas, mengarah pandangan ke dada langit yg terbentang luas…Subhanallah..indahnya ciptaan Allah SWT, dada langit yg membiru dihiasi kelompok2 awan nano * erkkk… tenangnyer alam, bersih, cejuk mata memandang, terima kasih Ya Allah krn kurniaMu aku masih mnghirup udara segar melihat keindahan ciptaanMu.

=D…sepanjang perjalanan ke opis mata asyik nak pandang ke atas jer. Rs semangat melihat kebiruan dada langit, kalo la aku terpijak tahi anjing abih la aku hahaha najis mughallazah tu, berat2 ekekeke..xpasal2 aku kena g cari tanah utk cucinyer.

Balik tghari kang sure cucah nak tgk dada langit, terang sgt mau keneneng bijik mato aku ti…xpe2 esok2 bleh tgk lagik, InsyaAllah jika diizinkan Allah SWT.

Aku yg menaip,

 

Qaseh Qatrunnada