Tutorial Keronsang Bunga Kain

https://www.facebook.com/kerawitkraft/media_set?set=a.527496830669029.1073741835.100002261491135&type=3

bahan2nya:

kain

butang

jarum/benang

gunting

pin kerosang

gam panas

cara2nyer:

1) buat bulatan pada kain, saiznyer ikut suka hati

2. Gunting sebanyak 5 keping

3. Lipat 2 bulatan dan jahit jelujur

4. Tarik benang ketat2. ulang hingga habis kain yg dipotong td (5 keping)

5. Tusuk jarum hingga memasuki kelopak yg pertama kembali. Tarik ketat dan matikan benang.

6. Gamkan butang di tgh2 bunga.

7. Gamkan pin kerosang di bhgn blkg bunga dan kemaskan kelopak bunga.

8. siap….

yeayyy….tutorial ni sbg memenuhi kenalan di facebook https://www.facebook.com/kerawitkraft. Harap dier suka la yer :D. Jgn malu2 nak tanya kite pe3 eh, kalo tau kite jwb la nnt. Sape2 yg dah try tu, kongsi2 la ngan kite hasilnyer. Selamat mencuba kawan2.

^

^

^

Love, QQ

333

Advertisements

bunga kecil comel

lalala…hepi je kite bila buat bunga kecil w’pun rs sikit ssh sbb ianya kecil sebesou duit syiling 50 sen jer =P. Saje2 buat sbb kite ttba xde mood nak menjahit/siapkan tempahan *sgt bahaya mood gitu, kena kawal lor. Kalo xde mood jgn dipaksa buat sesuatu kalo tak nnt kite stress sbb xmenjadik kalo menjadik pon sure hasilnyer cam hampasgas. Tgglkan dl tenangkan fikiran pastu br leh sambung tp kalo dah spesis tangan xreti dok diam mmg dicari la benda lain utk digodek2 hahaha…maka ini la hasilnyer ^.^. nnt bleh ltk kat sepit rambut, cekak rambut, brooch blablabla….

https://www.facebook.com/kerawitkraft

^

^

^

Love, QQ

333

bunga tulip kembang setaman :D

punyer la byk tulip kite buat berkoyan2 tp guna lam 100 tangkai je sbb pasu panjang tu tecik tp ok la kan, tetamu yg dtg bisik2 then pegang2 si tulip tu, yg mn xsegan silu mintak dpt la 2 3 kuntum bwk blik, yg mane malu2 tu tgk je la hik3

hengat tak bunga2 tulip neh?

??????

^

^

^

^

^

^

^

tadaaaa………. 😀

kedudukan tulip & pagarnyer diubah dr dpn pelamin ke tepi sbb dpn pelamin penuh dgn kaum kerabat pakat2 tergolek dok kepenatan. ti de pic yg tomei kite tempek len yer 😀

^

^

^

Love, QQ

333