Tutorial Bunga Kecil

As salam. kite nak kongsi tutorial Bunga Kecil yg kite post tempoh hari. De kwn di pesbuk yg request :). Seronoknya bile dapat berkongsi ilmu yg kite de, w’pun cikit kita harap ia membantu kwn2 semua 🙂 Mari kite belajar bersama2…

bahan2nyer:

gam Uhu/panas

gunting

benang/jarum

kain felt

pola bentuk bunga

manik kecil

langkah2nya:

lukis bentuk bunga pada felt

gunting mengikut bentuk bunga yg di lukis tadi

jahit jelujur kasar mengikut jumlah kelopak bunga

jerut/tarik hingga rapat kelopak bunga td dan matikan benang

letakkan sedikit gam pd tgh bunga dan lekatkan manik yg sesuai.

siap 🙂

harap dpt membantu kwn yg request tutorial neh . sape try tutorial ni sudi2 la kongsi hasilnyer.

^

^

^

Love, QQ

333

Advertisements

bunga kecil comel

lalala…hepi je kite bila buat bunga kecil w’pun rs sikit ssh sbb ianya kecil sebesou duit syiling 50 sen jer =P. Saje2 buat sbb kite ttba xde mood nak menjahit/siapkan tempahan *sgt bahaya mood gitu, kena kawal lor. Kalo xde mood jgn dipaksa buat sesuatu kalo tak nnt kite stress sbb xmenjadik kalo menjadik pon sure hasilnyer cam hampasgas. Tgglkan dl tenangkan fikiran pastu br leh sambung tp kalo dah spesis tangan xreti dok diam mmg dicari la benda lain utk digodek2 hahaha…maka ini la hasilnyer ^.^. nnt bleh ltk kat sepit rambut, cekak rambut, brooch blablabla….

https://www.facebook.com/kerawitkraft

^

^

^

Love, QQ

333

Little Flower

Kali pertama nmpk bunga2 tecik ni time jenjalan dgn pokcik google yg encem bergaya macho hebat sokmo tu kite dah jatuh chenta, bukan takat jatuh jer…tersungkur teruih, haiyaaa…dgn semangat berkobar2 tahap platipus oyen maka kite try  buat bunga2 kacik ni, Alhamdulillah menjadik2 gebusnyer *pasan =P

meh la tgk, kite snap pica gn tepon bese2 ajer, maaf la kualiti mmg out ssgt2 😦

amacam? tecik ajer, terkial2 nak buat sbb jari jemari kite tersangat la montok gebus gitu =P

nak tutorial? sabou2… tutorial akan kuar beberapa bulan akan dtg di pasaran tempatan lalalala ^.*

visit me at —-> https://www.facebook.com/kerawitkraft

^

^
^

Love, QQ

333

Roses….

ehem3…cmner? adakah munger ros neh comel cam kite?  hokay2…kite tau kite lagik comel dr munger neh *sila la muntah di dalam lobang tandas umah jiran anda ahakz.=D

bakul serta balang kuih raye *hohoho…org yg order mende neh dah bayor abih ke posa taon lepas tu? ahakz2 :D. Pn Nina nak yg simple2 ajo, dier request awal2 spy dier dpt gak bekas ni utk raya taon neh, tiap kali on9 muka buku jerk dier musti errr bukan musti la…WAJIB…hehehe Wajib dier tanya mende neh dah ciap ke belom, xsabou2 lak dier neh hahaha seb bek la dier tu kaum kerabat kite kalo tak mau je ke tempeleng dier sampai kepala teleng sbb xmo hekot syarat2 pengorderan KERAWIT KRAFT *bahasa apa la kite guna neh? sila la pahamkan sendirik

biler dah ciap yg neh…kite dgn sonang hatinyer nak teruskan dgn order2 yg menimbun tu jd xperlu la kite asyik diajukan soklan ‘yg sayer order tu dah ciap ker?’  ahakz…

^

^

^

awakkk… T.T

333