HB Tulip + Ferrero Rocher

kali ni HB tulip ditokok tambah dgn coklat Ferrero Rocher, tergoda kite time gubahnyer, nape la beli coklatnyer sikit sgt, dah tergoda nak makan hahaha seb bek la bleh tahan kalo tak tggl bunga aje la =P

seBELUM keJADIan:

bunga ni siap 1/2 jam sebelum cust dtg umah amik…mmg rush sgt, mujur sempat hahaha *len kali jgn buat lagik tau Cik QQ

https://www.facebook.com/kerawitkraft?ref=tn_tnmn

^

^

^

Love, QQ

333

Pe kite buat ?????

As salam. Dah bape hari xjengok blog yg merapu neh. Ntah pe yg kite bizikkan pon kite xketahuan. Hurm byk senanya xtvt kite, tido pon hekut dan aje..dpn tv pon leh tido kalo dah ngantuk sgt & sllnyer tv tu akan tgk kite yg montel ni tido *kes xtutup tv  lalala tv tgk pon kan dier leh wat pe2 dok? lain la kalo manusia yg berhati jahat, perompak pencuri penyamun msk umah kite sure de niat jahat * mintak simpang jln.  meh tgk pe hasil keras jari kite yg terbaru 🙂

 

nindiaaa…brooch bunga pe xtau la…separuh dr bunga ni kite buat utk tempek kat ranting hiasan.

 

amacam okay tak? kite taruk ladybug, bee & rama2 juga, boleh nmpk tak?

harap cust kite puas hati 🙂

http://www.facebook.com/kerawitkraft

^

^

^

Love, QQ

333

Tutorial Ladybug

As salam….beberapa hari yg lepas kite dah berjanji dgn kwn2 di muka buku utk berkongsi tutorial ladybug sekiranya kite dpt 20 likes untuk pic ladybug…hai mmg ngam2 20 likes je kite dpt hahahaha 🙂 tp xpe saje je ckp nak 20 likes br nak bg tutorial senannyer mmg hajat hati dah lama nak buat tutorial tu, nak berkongsi pengetahuan kite yg xberapa tu ;). Alhamdulillah, kebetulan la pulak anak sedara kite si Faizah Nordin tu balik ke umah kite jd pas kite ngajor ‘student’ buat bunga utk dulang hantarannyer kite pon buat la tutorial neh. Meh la mentengok…

Bahan2nyer:

Kain felt hitam utk kepala

kain felt merah utk bdn (warna lain pon xper)

fiber @ kekabu @ kapas

mata gedik2

jarun & benang

pola bentuk bujur *potong 1/3 utk kepala dan 2/3 lagik utk bdn (xpaham gak tgk pic eh)

1/3 hitam utk kepala

2/3 merah utk badan

cantum sedikit dgn gam uhu

jahit jelujur keliling & jerutkan sedikit

isi fiber dan jerut hingga ketat dan matikan benang

ptg kain felt hitam bentuk bujur kecil utk tampal dgn gam uhu bhgn bwh perut spy fiber tidak terkeluar

jahitkan pembahagi badan

lekatkan mata gedik2

tampalkan dot2nyer

c…ciap sudah so easy….kann

selamat menorai 😉

http://www.facebook.com/kerawitkraft

^

^

^

Love, QQ

333

giant ladybug

😀 ladybug kite yg ke berapa kite wat kite sendirik pon dah xhengat =P teringat kisah ml2 bljr buat ladybug besou neh, kepala ladybug jd cam kepala kura2 hinggakan kwn kite pggl ladybug kite tu CIK LARA (LAdybug + kuRA2) nnt kite cr blik ladybug yg mula2 tu tempek kat sini ya…sure kowang gelak tertongeng2 nnt =P

bunga kuning tu kalo ikut sprt yg dolu2 bleh tanggalkan sbb kite kai pin kat blkg tp cust kite kate dier nak kasik anak tecik dier pelok2 lam kete so kite jahit terus bunga tu pada bdn ladybug utk keselamatan 🙂

comey tak?

http://www.facebook.com/kerawitkraft

^

^

^

Love, QQ

333

sarung kotak tisu

As salam, nak tempek pic sarung kotak tisu plak, jgn la kowang rs jemu eh, kowang sokong la biz kite neh, xbeli/mengorder pon xper cm doakan yg terbaik utk kite 😀 cayanggg kowang muahhhhsss :-*

lihatlah doniaaaaaaaaaa…………….

ini namanyer strawberry cinta, aper kowang hengat filem je de nama gitu? kite pon muleh ahahahaha

nmpk bee kite yg gagah perkasa tu? hik3 dah jd trademark kate kwn kite, kalo xltk bee kite ltk ladybug 😀

yg ni plak ‘sandaran hati’. gatai la nak hengat kisah chenta dl2…ku sandarkan hatiku pd hati mu, biar bertaut kekal bersatu. *ye la sgt

buruk toi kualiti pica amik gn tepon murah neh…adoyaiii

gedik2 letak nama Kasihku. hurmmm de kesah ker QQ? 

^.^ wink3

hokkay tak kwn2? 😀

^

^

^

Love, QQ

333

bg tgk sikit2 je

ehem3…akak tomei sowang tu order 3 sarung kotak tisu & ladybug utk anak dier pelok2 katenyer, so kite tayang cikit2 je dulu ya 🙂

giant ladybug + junior ladybug nak mam strawberry 😀 *strawberry cinta

strawberry cinta

sandaran hati

kasihku

Kasihku, Strawberry cinta & sandaran hati…bergabung…meletoppppp 😛

^

^

^

Love, QQ

333

 

cite niari: kendian baru tempek yg penuhnyer ya 😀