Berfikir di luar ‘kotak’

As salam kwn🙂 puasa tak niari? tarawikh cmner?😀. niari kite nak ckp psl berfikir di luar ‘kotak’, berfikir di luar kebiasaan kita. Benda mudah je utk n3 ni tp xtau la kalo de yg rs ssh nak paham kan😉 n3 ni jugak utk peringatan pd diri kite sendiri yer,  tp situasi ini melibat cust kite jg. Cara pemahaman agak bersimpang maka terjadi la situasi ini malam td.

citenyer bermula begini…adek ni order sarung bntl (slps ini disebut SB) mr/mrs right, warna pink + black dan SB ni mengikut lam album di FB warna dikombinasikan berlawanan. Cth: dpn pink blkg hitam. Jadi kalo latar hitam tulisannyer pink dan latar pink tulisannyer hitam

disebabkan berulangkali dier mengingatkan kite cara menyusun love yg ade huruf tu bermula dgn huruf ape maka kite snap pica bg dier tgk dulu sblm jahit. kite susun kain cenggini. Sebelah menyebelah…dan sebagaimana dier bgtau

dpn mr right, blkg A E

dpn mrs always right, blkg E A

*perhatikan pica

slps dier tgk,  dier ckp nak

dpn mr right, blkg E A

dpn mrs always right , blkg A E

jd kite amik pica sekali lagi tp msh kedudukan sebelah menyebelah😀

*sila perhatikan betul2 ya

 

dah snap pica bg dier tgk, dier reply lagik…

‘akak, sy nak AE blkg Mr right, EA blkg Mrs Always Right bleh tak gitu?’

maka kite pon jwb..

‘bleh je dek, jd mcm pic 1st td la ya?’

dan snap pic sekali lg & adek tu reply..

‘xbleh eh kak cam sy nak tu? kalo xleh akak proceed je la cmni’.

*merujuk kpd pica no. 3, sm x pica no 1 dgn pica 3, maksud kite kedudukan EA AE tu.

tetibe kite terfikir yg adek ni tidak faham kedudukan kain SB di dalam pica hahaha..😀 maka wajiblah kite berfikir di luar ‘kotak’ agar adek tu paham kedudukan kain SB tu. Adek tu xpaham kedudukan sebelah menyebelah maka kite susun atas bawah plak n snap pica lagik

dpn mr right, blkg love EA

dpn mrs alwyas right, blkg AE

kite amik pica 1 1 then amik lagik pica yg kedua2nya dok sebelah menyebelah😉

‘haaaa…camni la sy nak kak🙂 ‘

eh…dah lain lak rsnyer kedudukan AE EA tu, tp dah dier kate hokkay…kite proceed je la…xmo pening2 langau bagai hahaha

owh syg….adakah kwn2 sumer memahami situasi ini skrg? bukankah sama je  maksudnya dgn pica yg pertama td? kedudukan sebelah menyebelah & kedudukan atas bwh shj telah mempengaruhi tahap pemikiran seseorg😀 faham maksud sy?

akhirnya setel hal kedudukan EA…AE di SB adek neh ..ahakz…mudahkan sbnry?

Selepas ini kite wajiblah kite sll berfikir di luar ‘kotak’, berfikir di luar kebiasaan kita, bukan semua org berfikir mcm kita fikir, bukan semua org faham apa yg kita fikir dan kite juga sbnry bkn faham kesemua yg org fikir.

Wahai Cik QQ yg montel, sll lah berfikir di luar ‘kotak’ jika kamu ingin kaya & berjaya di dunia dan akhirat. Cara pemikiran tiap insan adalah berbeda.. peace yooo..

sekian, Selamat berpuasa kwn2

^

^

^

Love, QQ

333

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s