Jimba2 Hujung Minggu

As salam. Dah lama xtempek n3 kat blog ntah pe2ntah neh hahaha bizik2🙂. Pe yg kite bizikkan sgt tu? ntah la …=P.

Beberapa hari lepas famili kite berada di KL untuk menghadiri Majlis perkahwinan anak saudara kite yg ntah ke berapa *siyes ramai bebenor😀 kite pon xhengat ..amponnn

setelah selesai TLDM balik umah siap2 terus ke Gombak, makan time…huhuu..ni la 1 1 nyer pic yg kiteorg amik, sebahagian je yg bergambor….dah abis mkn nak balik dah pon time neh.

Berkonvoi lak balik umah kite, rehat2 pas solat asar gerak ke Jeram, Kuala Selangor. Anak saudara kite nak belanje makcik pokcik sepupu sepapat sumer mam seafood..hokkay bab makan jgn ditolak. OTW ke Jeram tu kiteorg singgah la ke Gerai Cendol Bakar, glemer la sgtttt…dah byk kali lalu xpernah pon kite sggh, de drive-tru, dan gerai2 yg jual mcm2…wahhh drive tru kemain panjang so kiteorg benti la jugak kunun2 nak rasa, lepak kat gerai mam cendol pulut aje tu pon beratur panjang tggu order. Sedap tak? hahahaha seluruh ahli keluarga kite sepakat mengatakan bahawa cendol tersebut TIDAK SEDAP hokkay diulangi sekali lagik TIDAK SEDAP😀 xmanis & tiada isinyer…ciputtt la sgt. Setakat ni xpernah lagi la kite jmpa ABC or cendol yg sedap yg boleh menandingi or mengalahkan ABC & cendol yg dijual di kedai Pakcik Ponaiya di Pekan Kroh nun. Pokcik Ponaiya pon dah passed away bertahun2 dah tp kite ttp pelanggan setianya, dari zaman sklah sampai la dah tua bangka neh, blik kg sure hari2 p beli ABC kat kedai tu😀

*budak kecik ni mmg kuat makan…dah gomok huhuhu

dah selesai minum cendol yg xseberapa tu, gah pada nama…kuar telebisyen surat kabor bagai, rs mmg out, maaf la pokcik Bakar🙂 maka kiteorg konvoi lagik ke Jeram Ikan Bakar. Samapi pon dah hampir maghrib, melilau cari parking sbb dah penuh, ramai org, tgk matahari terbenam, so nice…tp ntah nape hari tu mmg malas giler nak amik pic hahaha

selesai solat maghrib, mula la sesi cari2 menu….ni pon pic malas2 gitu…makan2, emmm pe yg menariknyer kat sini? biasa2 je, then sblh blkg group kite org tu de 1 group aper ntah buat gath gitu…dok dgr penganjurnyer (pompuan) berucap dok ulang mende yg samer je, biasa la xde teks ucapan cam pak2 menteri kite yg dok pulun raih undi skrg ni kan…*tobat nyampah  bosan toi dgr,terjerit2 utk melawan hiruk pikuk hingar bingar kebisingan yg melanda tempat makan tu. Selesai mam…konvoi balik umah kite sblm berpisah balik umah masih2 & di saat itu la bermulanya kesakitan pewot kite…sakit wooo…nak kate gastrik bukan, ceri beri bukan, sembelit bukan sumer pon bukan. Sakit kejap2 sampai berpeloh menahannyer…dah sapu minyak angin pon xbleh juga. Bermula Sabtu malam hinggalah ke saat kite menaip n3 ni, kesakitan itu berulang2…keje2 jahitan pon sangkut2, mmg mood larik habis. Ni kira de hati dan perasaan nak tempek n3 =P. K la…nak p sambung menjahit sementara xsakit ni, kang sakit datang, bergulung2 kite atas lantai menahannyer😦

^

^

Love, QQ

333

2 thoughts on “Jimba2 Hujung Minggu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s