Jimba2 temani kakak ….

As salam, bersawang sudah blog kite yg tak hangat cam blog org len tu, blog suram ajer ngeh3😀 baru2 ni kite temani kakak *kakak yg sakit tu dah agak kuat sikit bdnnyer ke Sungai Buloh tmpt dier suke sgt nak soping pokok bunga. Seb bek la ngajak kite yer, kalo dgn anak lelakinyer ajer kowang hengat de bdk tu nak ngekor montot mamanyer tu???? sampai sn pon dier lepak lam kete je, kite ngan kakak la yg terkedek2 kuar masuk kedai2 bunge tu sumer hahaha . Kunun2 xnak la beli bunga lagi nak jimat cermat kumpoiii duit last2 kite beli gak bunga, xbyk la cikittttt ajer =P

ni ajer la, disebabkan kite ni jenis biler dah blik keje or coti dok lam umah xkuar2 sampai jiran hengatkan kite xde lam umah maka pokok2 ni kite beli yg sng nak jg & saiz kecil ajer, sok dah besou kite hangkut p umah kakak, bior dier plak yg belai2. Kite letak tepi sinki kat dapur je, tepi tingkap. Sng nak siram, pat cahaya matahari kat c2.

Byk toi bunga2 yg kite berkenan tp memikirkan xde ruang nak tanam/letak so yg ni je cukup ler *jgn tamak. Pokok kaktus tu 3 pokok RM 10. Pasu leper tu RM 8/pc. Saje amik 2 kaler de sbb tertentu😀. Punyer la malas nak godek2 biler sampai umah, kite terus srh handsome guy tu tanam terus utk kiter foc =P. Jimat masa & tenaga, tangan pon xkotor hahahha bijak2😀

Terlalu asyik menatap keindahan bunga2an kat c2 sampai lupa la nak snap pic utk tatapan kowang sumer, kowang tanya kat pokcik gogel je la eh. Jgn marah na…

Lokasi Kedai: sekitar Hospital Sungai Buloh (dlnyer penempatan Kusta Negara)

kuar tol Hospital Sg Buloh, sampai traffic light, belok kiri..xyah la sesak2 nak kuar tol Sg Buloh yer😀

sekian…

^

^

^

Love, Qaseh

333

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s