hariku…dipenuhi dgn senyuman mu :)

As salam, gud monink u olls🙂 amacam niari? sehat kah? weekend yg agak mendung di luar kan? *melontarkan pandangan ke dada langit di luar tingkap bilik yg penuh dgn memori. Smlm janji nak hapdet blog messy neh tp tidak berkesempatan coz kuar memenuhi jemputan majlis akikah anak  sorg kwn, ujan2 pon redah juga😛 bila dah sampai umah kwn tu cam biasa la, kite yg gebu2 montel neh dipelok ciyom bagai…hahaha well..dah mcm famili la, cbuk diorg bertanya nape lmbt sampai🙂

ok la…jum tgk pe kite buat beberapa hari kblkgan ni🙂

kite buatkan pom2 besou punyer utk hias bilik pengantin abg kite, kunun2 xnak la beli bunga lagik sbb kite nak buat 1 je, ingatkan cukup bunga yg ada sekali kite cucuk2 kat foam ball tu…haiyaaa talak cukup ma😦 c…rompong ngesenggggg…. xcukup +- 5 kuntum je lagik. Tp kite dah dpt jln penyelesaiannyer dan kebetulan la pulop ade stock reben yg cecuwai dgn warna bunga2 tersebut🙂 *put back smile on my chubby face . Kite lom amik pic lagik so, tungguuuuuuu………. =P

1st trial bunga gini, de org komen yg bunganya xckop besou, ye la kite buat ni pon beberapa menet sblm melangkah kuar umah menuju ke opis ku cayunk tu. mmg gonjeng pon & terlintas nak ubah then blik solat waktu lunch tghari tu kite godek2 lagik, maka terhasil la gini….

 

kite tambah bunga jadik 3 kuntum, emmm…ok kan? ke perlu buat bunga besou2 lagik?hehehe…tp kite dah siapkan 30 pc bunga +- cenggini warna hijau + krim, pink + purple, pink + hijau….amekkawww…ti kite tunjuk eh🙂

seterusnyer kite menyimpul reben…kite gunting2, kite simpul2, kite jahit2 utk jadikan bunga chrysantimun, errrr….toi ke kite eja tu? munyiknyer agak sama kan? =P

reben pendek jer ukuran 4 1/2 in so biler jemari montel kite nak menyimpulnyer mula la terpeleok sana sini sinun😀 & kite berjaya siapkan 8 kuntum, perghhhh…byk keje tp kite suka \^.^/

then kite busan😦 so kite buat bunga yoyo la plak. bhn2 dah ade tp time kite buat yoyo ni bdn kite berada dalam keadaan yg tidak berapa nak ‘bagus’. meragam la plak, biasa la pompuan normal kan =P huhuhu kakak di kg pon dah tepon tanya perkembangan persiapan majlis perkahwinan nnt, errkkkk…byk lagik la kak lom ciap =P. dier pesan bunga tulip utk ltk di pelamin…baiklah…kite akan ciapkannyer🙂

hokay…kakak nak bunga tulip kaler neh..ikut tema majlis nnt & warna ni jugak de cust request utk HB nyer

 

masih WIP ….tggu la hasilnyer nnt🙂

emmm…ni sumer pic yg xsiap lagik…ti kite buat n3 yg dah siap plak eh ^.^ msh byk yg perlu kite siapkan & kite agak kelam kabut klbkgan ni, p opis pun msh dok hengat keje2 kraft yg de kat umah, nak hangkut g opis kang mau de yg kn pecat @.@ ahakz….😀

^

^

^

Love, QQ

333

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s