Edisi khas : TIDAK PUAS HATI

Edisi 1)

Tarikh: 12/08/2012

Masa: jam 6.15 ptg

Lokasi: LRT Sentul Timur  & hdpn umah kite (TDS)

Tajuk: driver teksi ngok ngek

^

kite terpaksa kuar je JLN TAR utk beli bhn buat bga yg tetibe kehabisan, org ramai penuh sesak cam ulat taik ~errkkk termasuk la kite sbb kite g sn gak kan ngeee…. =P. Trs beli brg & cb nak soping brg sendiri tp xbleh tahan terus  balik. sampai di lrt sentul timur trs amik teksi tp pokcik tu nak tggu lg sowang, ok fine…dah de 4 org lam teksi. Tggu 15 menet xde org len jd pokcik tu msk lam teksi then kuar blik bl de lelaki 2 3 org tanya hal..rsnyer personalnyer hal la dah gebang potpetpotpet…blablablabla…. 10 menet lagik jd dah 25 menet, penumpang blkg dah bising. pastu br gerak, sampai kat deret kedai penumpang anak beranak tu turun tp terhegeh2, kete blkg dah hon2 sbb teksi benti toi2 koner jln ~mengong je driver neh. Sampai pan umah, kasik 2 hengget sbb xkai meter, kite ckp tq, elok nak kuar pokcik teksi ckp len kali kalo nak htr sampai dlm ni kn byr 3 hengget, ooiiii..dah ar kite tggu ko borak td kemain lama dah tu nak charge lagik mahal…dgn selamba nyer kite jwb “maaf pakcik, td sy tggu pakcik sembang pon kemain lm, jd 2 hengget je la cam biasa, slmt berbuka & slmt hari raya pakcik”. berubah muke pokcik tu…maaf la yer..

^

KITE TIDAK PUAS HATI SBB POKCIK TEKSI NAK CHARGE LEBIH

^

^

Edisi 2)

Tarikh: 13/08/2012

Masa: 2.15 pagi berlarutan ke 5.30 pagi

Lokasi: umah jiran dpn umah kite

Tajuk: krisis keluarga kicap

^

masuk tido jam 1 pg, terghezut plak dr tido2 ayam jam 2.15 pg gara2 jiran spesis kicap gaduh anak menantu, jiran2 sumer dah bukak lampu garaj, dah mula jenguk2 kat tingkap & pintu. Kite pon samer jengok2 dr tingkap. Terjerit terpekik terlolong, tangan kaki terawang2 ~kowang tau camner gaya spesis kicap biler bergaduh kan??? adeiiii…nape la nak gaduh time neh, xhormat jiran2 toi ar, famili neh mmg xtau idop berjiran sll buat bising😦 …akhirnya kereta peronda pulis sampai ~kompom de jiran call tp diorg xheran still dgn cr diorg bergaduh, pulis dok sabarkan pon diorg wat endah xendah ja…blablabla…senyap..pulis pun tggu dpn umah jap then blah, huhuhu…pigi balai repot ar kalo xpuas hati, apa bising2, angkat itu taik kasik buang ar cittt podah. Tgh sahur pon dok dgr diorg gaduh lagik.

^

KITE TIDAK PUAS HATI SBB SPESIS KICAP GANGGU KITE TIDO

^

^

Edisi 3)

Tarikh: 13/08/2012

Masa: 10 ++ pg

Lokasi: upis kite

Tajuk: SMS yg xbezz😦

^

cust kite xpuas hati dgn bantal yg kite buat, sbnrnyer dier psn dgn kwn kak kite then kak kite bgtau kite melalui sms. Kak forward sms kwn dier jerk…lam sms tu tulis…

4 biji bntl

nama…. /…… /……./……/

nak yg simple je

2 tu …. & ….. anak depa jd letak la pic belon ke haper

……. & …… mak & ayah ltk nama ja xyah pe2 corak/deco

**kite reply…xsempat ar, byk order lagik neh, ala dik tau la tetttt ti dier bising kat akak. hokay, kite buat la jgk. Last week g umah kak dier ckp tetttt tu nak tambah sarung kotak tisu order yg sama dgn bntl tu, adeiii xsempat ni, dik buatkan je la simple2 jugak la cam dier nak tu. Hokay kite buat la jugak. Benda xsempat siap, tettttt terjah umah kite 2 kali tp kite xde kat umah. dlm ms 4 malam kite siapkan jugak order tu hari sabtu tetttt dtg amik, ciap byr rupanya bkn dier punya tp kwnnyer punya, tetttt cakap cantik, simple.

Tup2 pg ni pat meset, cust to ckp xpuashati sbb xcantik xde bunga2 penuh/byk2 cam yg tetttt punyer ~order tettt punyer sendiri sblm2 neh dier cam dier nak camneruwaaaa…sedihnyer kite, mujur tetttt minta maaf & ckp maybe dier yg salah dgr pe kwn dier ckpkan, jd kite kate pulangkan & kite akan betulkan balik. Kite nak bgtau kak tp ti kak plak stress…sob3…kite sedih sgt😥

^

KITE TIDAK PUAS HATI SBB CUST KITE TAK PUAS HATI ~ bleh gitu???

^

^

^

nape sumer org buat kite sedih ni???

333

7 thoughts on “Edisi khas : TIDAK PUAS HATI

      • hahaha…meletop kite bc meset xpuas hati tu, dier gak yg cam camtu so kite ikut la, kira baik ar yg mak ayah tu kite taruk deco sikit tidak mmg pat nama ja la hahaha
        ~psstt…1 famili =P ce tgk

  1. bior lantak nye…org kt btindak ngikot arahan😛
    ~okey lg stakat neh…dok umah mentua, smue mende die xkasi buat..kekok rasanye~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s