Salam Ramadhan …..

As salam….sekejap jer masa berlalu… Ramadhan yg penoh keberkatan muncul kembali. Cepat toi masa berlalu pergi meninggalkan suka duka kehidupan, kisah sedih yg paling latest pon dah berusia 7 bln (06/12/2011 – ???? selama2nya)  

dari tecik2 time sklah rendah dok men aci ligan, men pegang tiang kat tangga berhampiran kantin SKAP, berkubang kat sungai Pak Lang Halim, time seronok men pondok2 atas pokok manggis Pak Da Eeii, pengaruh buku cite siri penyiasatan 7 sekawan, 5 sekawan..menginjak ke usia 12 tahun menempuh UPSR yg resultnyer langsung xde A hahaha opppssss…hokay2 aku tipu =P.

Meniti usia remaja di SMTS dgn aktiviti yg lasak, xhengat donia, pg ptg di sklah je kerojenyer bukan belajor pon tp berjimba je lebih, ahhh usia remaja penuh dugaan. tp bila bljr di sklah yg kakak sendiri jadik cekgi mmg lagik la mencabar, nak buas2 kn berhati2 kang kn pggl cekgu disiplin sapo yg malu? kakak kite jugakkkkkk😛

Tp kes Ustazah Nazirah bespren kakak kite yg menyebabkan kite kn marah dgn kak kite ttp terpahat di ingatan, errr ustazah xmo mintak maaf dgn sayer ker? xpe la ustazah…sy dah maafkan ustazah, lm dl….

Meneruskan perjuangan seorg pelajar di SMVSP2 dlm bidang rekaan fesyen kunun2 leh la bukak butik ke haper…ceit..mimpi sampai ke bulan la jwbnyer. Bermula episod jatuh centa wakakaka…ye la sgt jatuh centa tu tp toi la kite de ckittt rs syiok kat itew mamat. Encem???….hurmmm encem la di mata kite ni. Kenangan silam yg mmg teruk kalo hengat2 balik😦 sadis… di SMVSP2 ni la byk kenangan paling xsuka biler weekend famili kwn2 dtg menjenguk & kite yg xde sape2 ni hanya menanti kak & abg dtg tu pon bleh kira dgn jari, sepanjang 2 tahun di situ kire sebelah tgn pon xabis, itulah suratan. takdir & ketentuan Ilahi :( kini enchek mamat encem tu sdg bahagia dgn meninggalkan kisah duka memori hujan  akan jd kenangan sepanjang hidop. Xper…saya maafkan awak tp sprt yg pernah sy ckpkan…sy pegang kata2 sy itew

Tamat tingkatan 5 dgn pencapaian yg boleh dibangga w’pun dasar pemalas tahap ular sawa batik kekenyangan tu mengekor jer kite neh, abis sklah lepak sebulan terus keje & sambung partime bljr waktu mlm…kenangan manis pahit bagai menari2 di dpn mata. skrg dengan usia di awal 30-an betapa tuenyer kite  meneruskan hidop di kotaraya yg penoh onak duri.

Sepanjang idop kite yg dah 30tahun lebih ni, byk sgt dosa yg kite dah buat, xterhitung rsnya, dah senget bahu kiri kite menampung buku dosa2 yg kite lakukan maybe dah mencecah ke tanah bahu kiri ni kalo kowang nmpk la  Alhamdulillah, umur kite msh panjang, Allah SWT msh bg kite peluang utk melakukan amal sebanyak2nya di bln yg mulia ni. Juga di bulan2 yg lain..setiap saat sbnry….

Kite mengharapkan Ramadhan kali ini lebih bermakna….. InsyaAllah….

Kepada semua pembaca n3 di blog ini…andai ada salah dan silap, terkasar bahasa, ampun maaf kite pinta seikhlasnyer….SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA …salam Ramadhan Al-Mubarak🙂

^

^

^

 jika berjauhan itu bisa membuatkan rs rindu itu segar & mekar

biarlah kita berjauhan selama2nya

333

3 thoughts on “Salam Ramadhan …..

  1. ekekeke…hokeh2 ti ai kasik u hug terangkat tp tggu u delivery dulu eh…skrg u bam2 kan? xlarat lor hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s