awat yg hingaq sgt neh????

adoyaiii, xtau la saipa opis time pg ja hingaq kalah pasar borong selayang. Masuk ja ‘tucen tue’ bergabung tenaga dgn ‘si burung bayan’ perghhh hingaq2, mencik tau kite. Keje opis menggunakan tangan mata, mulut utk bersuara bila perlu sudah la, lain la mmg guna mulut utk wat keje cam itik menyudu mencari makanan dalam ayaq chaq blkg umah nun. hangpa neh itik ker? agaknyer depa 2 neh lahir tahun ‘itik’..ehh ade ker? hahaha

Pg2 dah hingaq saipa, dokumen yg ‘tucen tue’ kasi pd ‘si burung bayan’ ilang, so??? cari la guna mata utk melihat, gn kaki utk jln2 sekitar opis mencari, gn tangan utk menyelak2 helaian kertas yg bertimbun tu mencari dokumen yg hilang tp jgn guna mulut membebel, dokumen tu bkn de telinga nak dgr kowang bising2, dokumen tu pon xde bau utk kowang hidu, jd jgn guna hidung. Nak guna lutut? siku? meh ar kite kasik sedas 2 kat pewot hangpa 2. Jd gn mata, tangan & kaki sudah…JGN MEMBEBEL… Jgn dok mengarut cari kat tempat kite sah lagik kompen xde yer, kite bkn jenis yg suke amik brg org termasuk la BOPREN ORG, LAKI ORG, BAPAK ORG *kite msh terasa hati biler org tuduh kite cube nak rampas bopren org sampai hari ni😦 fb pon terpaksa ditutup :( 

Akhirnya dokumen tersebut dijumpai di dalam scanner di atas meja ‘si burung bayan’ amekkawwww…meja sendiri tu beb yg tadi kecoh kat meja kite tu naper? dah jmpa tp mulut still bising lagik pe kejadahnyer? xpaham ar kite, rimas tau bising2 ni, ade ms kite perlu bising de masa kite perlu diam…paham dak? saje je kite diam, buat keje sendiri malas nak taw & xmo amik taw, ade kite kecah? tp kite rs geram sgt & sll kite pendam je malas nak bersora…tp kali ni kite saje je tanya ‘si burung bayan’…

dah jumpa dokumen tu?

sudah, ada dalam lam scanner i

c…cr guna mata, bkn guna mulut, rimas la bising2 ni

selamber je ckp gitu, ‘si burung bayan’ senyap & ‘tucen tue’ pon senyap. xsampai 5 saat abih ayat kite opis sunyi sepi, kalo pin/jarum peniti tudung kite jatuh pun bleh dgr dgn jelas. Haa…bleh pon wat keje dgn senyap, cakap pon perlahan je, da 3 org lam opis pon rs cam de berpuloh2 org lam opis hingaq xterkira. Semua senyap, tetiba ‘si burung bayan’ berdiri dpn meja kite…

u nak aper …..?

i nak lesen tu  *mulut juih kat lesen yg kite sdg pegang

atuk srh buka bill nnt i bagi pd u

xper i tggu

tggu di meja u nnt i htr

xper i tggu sini

i ckp, i htr ke meja u, rimas la… * kite rimas biler de org menunggu di tepi meja kerja kite

nah kau…mood kite mmg dah teruk this lately so sopan santun tu mmg out of stock la kan, sblm kite naik hangin bek blah.

Di waktu pg biler masuk opis dgn hati yg tenang, gumbira melonjak2 *sbb mlm td tido lena, hepi pat dgr sora, pat dgr janji yg xpasti, namun itu sdh memadai utk menggembirakan hati kite, terima kasih tetibe kecoh cenggini terus mood ilang melayang, hampeh toi, skrg kowang tgk la muke masham cam asam kecut, itam bak montot kuali…huh..mencik3. Kite nak cuti…nak cutiiiii..kite nak tgk sesuatu yg mendamaikan hati kite tp……😦

emmm…skrg kite nak rehat jap, ‘tucen tue’ pon dah kuar tggl berdua dgn ‘si burung bayan’, suasana opis pun dah sunyi, aman damai tenang bahagia, jd bleh la rehat skjp then sambung buat keje dgn sisa2 semangat yg ada… marilah bekerja dgn senyuman ….1…2…3…. cheeeseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee😀

terima kasih

333

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s