kaki kite terbelah :'(

akibat dr sikap yg tidak bertanggungjawab hamba2 Allah SWT yg idop kat muka bumi neh, kite tlh mendapat kecederaan di kaki ketika di pantai PD, terkena kaca pecah di dalam air…terbelah tapak kami kite sob3…akitnyerrrr…lagik akit biler xleh nak mengadu domba cam dl2. skrg jln dah tempang2 kit,  bhgn luka dah bengkak, maklumlah di tapak kaki mmg amat sukar la nak berjalan uwaaaaaaaa  3 3😥 akit kaki 3 sob3.

dl kite g jimba2 kat pantai ni xde lak sampah sarap yg hanyut tu, kali ni penuh, dgn kayu, plastik, botol2 arak, kaca pecah bagai ….perghhh. Kite kena time dah nak naik ke darat, air dah cetek time tu camner la xnmpk uwaaaaa *nanges gibu2 kali lagikkkkk. Darah meleleh sepanjang jln terpaksa la srh anak buah kite siram darah2 tu sumer, ghiso plak kejadian tidak diingini terjadi akibat membiarkan je darah tu terdedah. Kite xmo jahit luka tu, akotnyer kalo kn jahit jd kn la menahan sakit yer. Sggp xg spital sbb akot =P

kpd insan2 yg Allah SWT sayangi sekalian, jgn la suke2 suki  je buang sampah merata2, amat menjijikkan pemandangan dan berbahaya pd org lain. Insaf la, jgn dok buat perangai xsenonoh tu lagik. Sakit woo kn kaca pecah neh, kite pon xberani nak tempek pic akot kowang mabok darah mau pengsan nengok **errr sbnry xhengat pon nak amik pic, kalot nak hentikan dulu pendarahan tu😀. Tp kite pun akot tgk darah yg meleleh tu…mujur jg ade first aid kit utk rawatan awal di situ…thanks yer yg menolong & menengok hahahah *nyut2…akitnyer😥

*time kite nak gerak balik KL…dah ade pekerja Majlis Perbandaran Port Dickson dtg bersihkan sampah sarap hanyut tu😀, terima kasih🙂

 

 

^

333

2 thoughts on “kaki kite terbelah :'(

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s