kite jadik super duper ADEK =P

tajuk ntah pe2 jerk..sila la abaikan. =P pg ni mmg kite mcm lipas kudung *cmner rupenyer eh? kite terlewat bangun 1 jam 45 menet dari sepatutnyer. huhuhu sadis toi rsnyer…cepat2 mangun, kuarkan nasik utk wat nasik goreng then masak lagik nasi…kuarkan sayur, masak sambal utk ayam….kuar kan kuih utk di goreng sediakan tepung goreng, Masak nasik goreng…uwaaa tepon kakak srh dtg amik kat umah, kalo kite g htr sure lagik xsempat. Lam hati dok doa agar sumer sempat masak.

sejak hari isnin kite bangun koi 4 pagi…tido koi 2 pg mangun koi 4 pagi pastu terus p keje, mmg keneneng bijik mato kite neh. Kalo tido awal xsiap la plak tempahan, kalo tido lmbt ti xbangun la plak. Smlm kepala dah mula sakit coz tido tersgt la kureng nyer. Dah la ujan, cejuk2…g redah ujan ke pasor malam 2x huhuhu de je brg yg lp beli dah la bw brg sampai senget2 bahu, jinjit lagik, ngen payung besou lagik adoyaiiii…

koi 10 mlm kite dah ngantuk, sambal dok atas dapur lagik, tangan dok menjahit, tersengguk2 sampai jarum dok ‘ciyom’ jari je. last2 koi 11mlm tido jap pan tv, ciap kunci jam spy leh bgun koi 12tghmlm nak tgk cite korea *ulangan . Dah jg tu br la lapor p cr menda mkn sambil tgk tv. abih cite sambung tido, kepala mmg dah berat sgt la. Seingat kite la kan..kite dah kunci jam nak mangun koi 4pg tp nape bleh terbabas plak neh, hurmmm tentu kite tutup alarm biler munyik koi 4 pg td…salah sendirik la kan?😀

akhirnya menjelang koi 6.45 pg siap jugak 3 jenis kuih (30 bijik jer), 7 bekas nasik goreng kg + telur mata, 12 bekas nasik putih + kacang/kobis goreng + ayam goreng berlada. Perghhh….mujur ciap jugak. Alhamdulillah…kelam kabut kite. Xper la maybe lam next week kite xperlu dah masak2 ni *kite xminat masak minat makan jer sbb umah kak kite dah nak ciap. Bkn xmo tulun kak kite tu tp kite riso ti xsama cam dier masak org xmo beli uwaaa….tp pg td kak ckp kawan dier heran jugak camner dier leh msk sdgkan dapur tgh renovate so dier ckp adek dier masak & diorg cam ragu2 sikit tp kak ckp de yg dah beli utk 2 hari lpas diorg ckp rs masakkan kite sama mcm kak kite hahaha seb bek…😀 then kak kite ckp dgn kwn2 dier yg kite sbnry xsuke masak2 neh tp rs masakan kite sdp jugak la…hahahaha de kepujian sikit kat situ maka montot kite kembang sikit di pg hari lalala…

harap2 esok kite xmangun lmbt lagik…

org mamai men masak2 ~333

One thought on “kite jadik super duper ADEK =P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s