Jejalan ke Genting

Tarikh: 06/02/2012

Lokasi: Genting Highlands

watak2 Utama : QQ, izan ahmad + familinyer

Coti2 Maulidur Rasul xde ape yg nak dibuat jd dgn tidak terancang secara telitinyer kite bawa famili kakak kite g Genting. Jam dah 12 tghari br nak jejalan hehhehe. Sampai Genting Strawberry Park dah jam 12.45 pm, bknnyer jauh pon dr KL. Ronda2 lam tu, tgk itu ini, beli la sikit kiteorg blah, kite nak bw udak2 kenit 2 org tu naik cable car…teruja la diorg😀

Gerak ke Skyway cable car dah hampir koi 2pm. Dah park kete kiteorg bg udak2 2 org tu mkn dl kang de la yg sebok2 nak mkn sementara nak sampai atas nun. Kite srh abg ipar kite g beli tiket dl sbb kite & kakak kite nak pergi toilet. Biler naik je ats tu tgk punyer la ramai umat dok berbaris, adoyaiiii. Tiket dah beli nak xnak kena la beratur juga, tidak rugi la kite return tiket utk 5 org dah RM 60. Kite org beratur selama 2 1/2 jam, dari jam 2 pm  hingga 4.30 pm. Lam ms dok q tu kiteorg bergilir2 g toilet g solat zuhur. Ye la lama menunggu , gerak pon terkemut2 bek solat dulu bior berkat sesi jejalan neh. Biler dah dpt nek gondola tu rs lega la kan…

lam gondola tu si adek diam la, bcoz dier dah xsehat tp si abgnyer makaiii bising betoi…potpetpotpet, diam time tido jer tu pon kalo xde babak mengigau hahaha adeknyer pon kalo sehat jgn harap la nak diam. Biler sampai je atas kite dah nmpk org beratur nak turun, iskhh ni jap lg mau berjam2 lak q neh. Kite pon bw diorg g tgk outdoor game, lalu kat indoor game dah si abg kalut nak main game, jenuh pujok la…biler diluar nak men jugak tp dah lewat lagipon xbw baju spare kalo masuk juga rugi la kan, dah lewat. Kite janji bw diorg dtg lian kali men game. ***bersedia la mengumpul duit utk benjer diorg ti, sape srh ko janji td? amekaw hahahaha

time dok ronda2 tu terpandang la poster, de pertunjukkan bung api koi 7.30pm nnt, wahhh sambut chap goh meh sakan genting neh. Abg ipar kate xpe la kalo blik lewat w’pon esok dier keje & kite org yg len2 ni msh coti hik3…bestkan coti? tp disebbkan de lagik 1 jam +++ & kiteorg pon xde wat pe2, pas solat asar, lepak kat taman sambil bg udak2 tu mkn makanan ringan…rs boring la plak so aku cdgkan spy kiteorg turun je & tgk dr skyway cable car station kat bwh, bkn pe sure kn beratur panjang lagik & seperti yg kite jangkkan mmg q panjang tp tempoh menunggu hanya 1 jam la. Dpt naik gondola koi 7.05pm  then sampai bwh dah koi 7.35 pm, nmpk la cik bab itam legam dok landing kat tiang cable car…eiiii ….

sampai je trus p solat maghrib, then membeli sikit makanan ringan, udak2 tu dah lapor tghari xmkn nasik jz mkanan makanan ringan serta dunkin donut jer. cian2…tp kitaorg xttgu tgk bunga pon sbb cuaca berkabus jd terus gerak balik…intheway tu tgk la genting dgn lampu2 yg mn nmpk jer…sampai KL terus sggh kedai mkn & budak2 tu tgk bunga api kat kedai mkn jer sbb kwsn perumahan kite tu sgt kerap la berdentum dentam dgn bunga2 api…dpt jugak la tgk w’pun kat KL kan bkn kat genting hahaha….watamat sudah…..

Yang penat,

makcik comel yg montel😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s