coti2…ape kite wat kat umah?

ermmm…cuti CNY, busan gila babas. Last day (sabtu) blik awal 1 1/2 jerk…cis2…melepak kat opis xhengat2. Kuar beli barang kraft & ikut kakak kite tuko kain, tuko je katenyer sekali borong lagik..haiyaaa. Abg ipar kite awal2 dah beli buku lepak bawah pokok dpn sogo, membaca *membaca budaya kite =)  abih sumer jln TAR tu kite tawaf, dari koi 1 ptg sampai koi 5 ptg. Kaki pon dah sakit almaklumlah semenjak 2  3 menjak ni berat badan makin bertambah lalalalala. Kowang jgn terghezut kalo pasnih kowang jumpa kite mulut kowang ternganga melihat kegabakkan body kite eh hahahaha *ade kite kesah?

Ahad kite dah start mengemas bilik yg hingin dijadikan blik kraft kite tu…yg lain2 dah kuar jd kite buat sowang2, turun nek tangga adoyai kalo xkurang sikit berat bdn kite neh xtau la *kot ye

ce kowang tgk, sepah tak? hahaha buat keje sowang2 jd lmbt la ciapnyer, kite rs bilik tu sgt la sempit slps sumer2 brg kite hangkut masuk dlm bilik neh, baru ar kite pasan btp byknyer brg2 kraft kite, ms kat ruang tamu ritu xde la nmpk byk sgt *ye la tu, ko men aci semunyik merata tmpt mmg la xnmpk =P. Xpe2 kite kemas pelan2 la kan ti ciap la

ni plak CIK PUNGU hahaha cecuke ati kite jerk nak kasik name pe kat gajet2 kite ni. Pes try jarum dah patah hahaha, gara2 teruja nak menorai la katakan. Kakak kite yg bg CIK SINPI tu pon teruja gak & jarum tu patah sbb dier la yg kerojekan. Dier lebih teruja dari kite sbb dier tgk de byk tapak jahitan….15 tapak, harganyer RM300, mahal kan? CIK PUNGU ni pon mmg dah mahal tp aku dpt rege adek beradek, bleh installment lagik miahkakaka

Hari2 kite menjahit jerk, pas famili yg berkampung kat umah kite balik kite menjahit, menjahit, menjahit, dan jahit lagik sampai kite rs busan plak hahaha tp belambak lagik order yg belum ciap.

ni br sebahagiannyer, masik de belambak lagik yg perlu diciapkan. De sape2 yg rs dier punyer brg sila la angkat ibu jari kaki, xyah angkat tinggi2, conget ckit udah ler lalalala…

yg ni plak, kite sdg buat sarung tisu poket, ala tisu yg rege 3 posen sepeket tu la. Ni utk anak saudara kite si Fatin. Tiap kali dtg umah kite sure tanya yg dier punyer dah ciap ke belum. Kite wat simple2 jer kite xsempat nak jahit2 yg rumit2 bcoz kite msh lom ciap kemas blik kraft tu. kire curi2 masa buat utk udak Fatin ni dl la.

On Thursday…kite window soping kat IKEA, jz teman Ayu membeli belah. Kite hangin jerk biler driver teksi bw kite g stesen LRT, dah tu biler bw g stesen komuter bleh plak wat U turn, bongok ke haper xkan la xtau jln nak g stesen komuter sentul tuh, dah tu bw msk jln lama kite kena menapak plak ke stesen sampai2 ja terlepas 1 tren. Berjambang 10 meter menunggu lg. Bler nek tren Koc utk wanita de jugak lelaki or maybe dah di potong anunyer, xkan xtau baca kot. nak kate warga asing, rakyat M’sia tu xkan la kite xkenai kot kan. Bleh sengeh2 lagik w’pun dah tau silap, muke tembok cine toi. KTM pon nape xcat je merah jambu keselurahn koc tu? then taruk lagik byk pic pompuan, bahasa tu taruk sekali bahasa lain, cine tamil urdu indon ke haper2 la bahasa lain spy diorg de byk pilihan bahasa hahaha. Kat setiap stesen pon de sbt koc merah jambu utk wanita, mmg diorg pekak & xtau bc jd sila la ampon kan mereka yg berpura2 itu yer kwn2.

Dan sekian kalinyer kite hangin biler kite sampai je stesen sg buloh kawan kite lom sampai. Adoyaiiii pantang toi kite org lmbt2 w’pun dah gtau koi bape ptt tggu kite, kite nek tren je dah tepon bgtau spy dier bleh sampai tepat pd masanye. Biler kite sampai stesen sg buloh kite tepon dier ckp baru nak kuar umah. wattttttttt?????? sepanjang kite kwn xpernah la dier tepati masa sadis toi kite rs disaat itu. Uwaaaaaa…..mau nanges tau. Kite beli 2 brg je kat IKEA tu tp Ayu bayor hehehe xmahal pon, xsampai RM10 pon, dier oper nak byr so terima ajo ler, Ayu je yg bl byk & yg lain2 msh xde kegunaannyer wat ms skrg so xyah la beli. then terus balik umah, ngajor dier wat munger tisu, emmm not bad utk pestime buat. Aku xpernah buat tp  otak aku bleh tahan la cerdiknyer so bleh la aku ngajor dier, then dier sambung la wat yg lain.

niari (jumaat) udah kerja, sowang2…kot 4.30 ptg baru dpt balik, sumer gara2 cleaner dtg ckp msh cuti iskhhh…terpaksa la kite tggu, xde sape pon nak tel opis so kite melepak utk sekian kalinyer then ‘tucen’ blik dier ckp jum blik tp elok nak kuar opis dier tanya sal cctv la plak dah kite naik tulun dier tgkkan kan cctv plak. ermmm tidak tghari td dah pat blik umah uwaaa…sampai umah kite ngantok sesangat sampaikan kite terlena dgn disaksikan tv hahahah, nikmat toi pat tdo pan tv lalalala.

oklah…kite nak sambung menjahit, u oll jgn noty2 tau….luv u oll muah2….:*

sedang apa dan di mana?

~333~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s