aku MALAS cerca merba

ntah mengapa kite rasa malas sgt..tersangat la malasnyer…yg kite tau p blik opis umah….jahit2 sampai kejang otak kite yg lembam neh. Byk dah pic2 kraft kite yg dah siap dok berkapok xhapdet…hahaha kite bizik & org lain jugak bizik. Xpe ti pelan2 kayuh ar…kalo laju sgt kang putus rantai beskal tuh miahakakaka **ade kena mengena ker beskal dgn kerja kite neh?. Kite mmg xsempat pepun xsempat sumer2 xsempat…uwaaa…umah cam kapal karam, order kraft menimbun, tucen opis yg suke meracau2 buat kite pening & berkerut2 dahi kite setiap hari, haiyaaa….aku MALAS nak fikir byk sbnry tp kalo xfikir kang mereng lak palawotak kite neh.

Dah lama kite merancang lam palawotak nak mengemas umah, kemas blik siapkan order kraft dlm coti CNY ni tp nmpk cam perancangan kite tu kn berubah lagik la…aduhhhh ni yg wat aku MALAS neh. Biler mood ghajin dah mai tup2 last menet kn tukar plan terus la mood aku MALAS muncul. Kerenah cust pon wat kite hangin gak, tp silap kite gak amik order xde deposit sbb kite percaya pada cust2 kite neh. Xpe2 ti kite tuntut la utang2 kowang eh tu lom lagik yg nak cepat tp nak rege murah adoyaiiii..handmade mmg la mahal, kalo nak murah kowang leh cr alternatif sendirik la nak dptkan brg tu cmner eh. K2 aku MALAS nak pikiaq sal cust yg org sll ckp *kite rs cust la ckp sendirik tu   ‘customer is always right’ huh..xde maknenyer… 

Ermmm…aku MALAS nak habaq tp kite saje nak habaq juga hahaha ‘CIK PUTIH’ kite dah dpt kwn baru namanyer ‘CIK PUNGU’…hehehe ti kite hupdate taruk pic ‘CIK PUNGU’ eh *kalo aku GHAJIN lalalala dan awal pg td ‘CIK PUNGU’ & ‘CIK PUTIH’ dpt kwn baru lagik, kwn yg baru berhijrah dr kg, hak milik kakak kite & ia adalah ‘CIK SINPI’  maka ia akan jd hak milik kite la pas neh miahkakaka sekenhen pon sekenhen la janji pree muahkakaka *gelak jahat ar kite…kite merancang2 nak dptkan kwn utk ‘CIK TAM’ tp nnt2lah..dompet kite xsempat nak bernafas silap haribulan bleh kojol tu.

ermmm…. aku MALAS ar skrg ni kat opis . sunyi sepi hanya dgr dengkuran ‘si Burung Bayan’ huhuhu org len dah coti CNY tp opis kite keje la plak… tucen2, bikin kite panas jer la. Xde sape pon nak tepon opis lagik, sumer kompeni cina dah katup pintu ar…cuti2. ni yg wat aku MALAS nak keje neh, keje pon tarak, bosan giler babun. Nak blik umah…nak blik umahhhhhhhhhh..nak blikkkkkkkkkkkkkkk…..uwaaaa…

watak2 lam cite kite:

Tucen = my boszzzzzzzzzz

Si burung bayan = opismate aku

cik putih = mesin jahit pes aku kaler PUTIH de sikit biru

cik pungu = mesin jahit PUtih + uNGU (sikit je pon)

cik sinpi = meSIN jahit tePi (kakak aku punya)

cik tam = komputer hiTAM aku hehehe….

best tak gelaran diorg tuh? miahakakkaka………………

 

 

~3 3 3 ~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s