~ Rombongan Enchek Nordin ke Dungun, Terangganu.

Along Faizal bertunang…bertunang si anak daro…anak daro…..lalalala….

23rd April, Famili aku bergerak dari KL (2 kete), Perak (1 kete) & Kedah (1 kete) semuanyer bergerak selepas Solat Jumaat. @ kete dr KL tiba di Dungun lebih kurang koi 9 malam..lagi pun kitaorg de benti2 nak g solat & tandas di Highway so lmbt la sikit, solat maghrib pun di Kemaman…then benti tgk tempat Petronas di Paka dulu….bestnyer..menjulang tinggi apinyer..dr jauh berpuloh2 kilometer dah nampak cahaya menerangi langit T’ganu.😀 Sampai di Mukim Sura, Liza telah menunggu kitaorg & terus di bawa ke umah yg disewanyer…3 hari 2 malam~ RM350. Perghhh…umah baru siap, selesa & besar toi…murah lak tu, dekat pantai, De kemudahan dapur, iron, katil, kerusi dll….mcm tggl di umah sendirik lak, ahakz….1 jam kemudian, rombongan dari Kedah & Perak tiba…hahaha….meriah2, kalo 1 bas dtg pun leh muat lagik…besou giler umah tu.

On 24th April, 2010…anak saudara aku yg ke….???? ke bape ntah, ramai sgt da. Along Faizal selamat bertunang ngan kekaseh hatinyer Mizzliza di Dungun, Terangganu lebih kurang koi 11.30 menet pagi. Rombongan dari pihak lelaki dengan ‘kekuatan’ seramai 16 orang dgn hantaran sebanyak 7 dulang serba ijou + light yellow lip lap lip lap selamat tiba dgn sambutan dari pihak pompuan.

Tanpa byk ‘iklaneka’ tujuan sebenar di kaborkan oleh bapa si lelaki dgn wakil dr pihak pompuan iaitu abgnyer…cite punyer cite..selesai sudah..ekspress toi..ahakz. Lebih baik ringkas seteret to the point dr cakap berbelit2 sampai org xpaham kan?…kwang3..

Lepas selesai sesi bergambor klik2…makan time..sodapnyer, aku sempat lagik bisik2 kat tinger Liza nak buah pelam yg tecik2 tu…pelam aper eks?..pelam telor kot…terliur toi, sebelum balik Liza kasi 1 beg plastik besar penuh dengan pelam tecik tu..hahahha…selesai ja sumer, kitaorg gerak ke Kuala Terangganu, perjalanan yg mengambil masa 1 jam tu sggh merimaskankerana cuaca panas, nak soping kunun tp beli sikit je, sumer rs rimas…nak blik mandi ja dok hengat lam palewotak memasing tu, benti di Masjid Kristal, solat & tuko pakaian then g Pasar Payang soping sikit, otw balik sggh Masjid Terapung.

Sampai di umah yg disewa tu…lam koi 7.30 mlm, aku sempat lagik sggh gerai ikan di tepi pantai, freshnyer ikan, beli sotong utk di bakor mlm tu…best2…liza pula kirim makanan utk makan malam…selesai mandi, solat maghrib ikan yg dibakor pun masak semua yg kepenatan menjamu selera dengan penuh berselera sekali…yummmyyy….

Disebabkan kepenatan, selepas makan & berehat sumer telah ‘pengsan’ lebih awal dr yg dijangkakan. Hahahaha…tido2, aku dok men msj dgn ‘si comot’ pun sampai lena. Penatnyer.

Keesokkan harinyer 25th April…kitaorg bangun awal, memasak & g jejalan tepi pantai, udak2 kenit tu suker la leh men pasir & mandi laut….selesai sumer berkemas kitorg bertolak balik KL….yg Perak blik melalui negeri Cik Siti Wan Kembang ler…xkan nak ikut blik KL, jauh tu…koi 12 bertolak, tiba di KL koi 6.30 ptg setelah ditambah ditolak masa benti merehatkan sumer….

Berakhirlah sudah rombongan ke Terangganu….tahun depan g lagik la jawabnyer…..😀


gambor?…kemudian yer…ahakz..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s