~ UmaH BaRu

Malam td dah start tido umah baru…hurmmm, xbleh lena lor, bertuko tempat la katakan…hahaha. nmpknyer byk kerja yg perlu diberaskan, kena kemas umah sewa lama (msh leh tggl situ lagik coz sewa dah bayor 1 bulan), kemas umah baru (susun2)…byknyer keje aku nak wat…

Umah baru ok, selesa…cm perlu dikemaskan sbb bersepah dgn barang2 yg telah diangkut dr umah lama, mujur juga perabot sumer terus letak ditempat yg sepatutnyer ia berada so xperlu la aku nak ubah2. Pandainyer ‘org’ yg membantu aku smlm..hehehe. Tp….aku de prob nak susun brg2 kraft aku kat lam bilik, uwaaaa….cam xde space yg cukup je. Adeiiiiiiii….tulun2.

Ti umah dah ciap kemas, aku tempek pic nyer…kongsi2 si ni….😀

Antara pic time pindah masuk umah….cikit jer…

Ruang Tamu ~ Penuh dgn kotak barang

Ruang Dapur ~ sepahnyer…lom kemas

Bilik Tidur 2 ~ Faezahnyer bilik….yg nmpk cahaya terang sblh kanan tu pintu bilik aku

Angkut Almari nek 1st floor….sshnyer… Along (baju ijau) hubby Ayu (baju coklat) & Abg Choy (nmpk kaki jerk..hehehe)

sedang ‘mengekjas’ wayar ASTRO…hahaha….

8 thoughts on “~ UmaH BaRu

  1. ahaks…suda masuk umah baru ek…nick l0m masuk lagik…rasa x sempat nak pindah lam bln 5 neh…asik ader hal jer ari2 minggu…cemana mau hangkut brg…uwaaaa….kena up lg la…ujung bln 5 br masuk k0t…

    • yup…tp umah lama still de brg lagik, maklumlah sewa bayor full gak, so bior le dulu brg2 tu..hahaha….
      biler nak masuk umah barunyer neh kalo bz ja hari2…pat2 la ubah angin..hik3

  2. baru nap0k gamb0 umah akak…cantiknyer umah akak..dap0r dia cantik…full tile ek…beshnyerr….
    nick p0n dh byr sewa sebel0m dpt tau dpt kuarters..
    s0 leh duk sampai bln 5 neh lagik r…nnt nak pindahkan brg2 cket lam bln 5 tuh…brg x byk cam akak c0z sebel0m neh kan duk nyewa ramai2…malas nak bli brg t jahanam…yg dh ader p0n hampir jahanam…huhuhuhu

    • xde la cantik pun…biasa2 aje
      akak ritu mmg hangus deposit umah utk bln April, then byr 1/2 sewa utk April (umah baru) senang nak pindah & ngemas brg …hehehe…rabak kocek baju akak…perghhh…duit2

  3. uikkss…dah pindah ekk…cantik umah baru nie nampak nyer…nanti along nak g sana la…tp tak sure biler…ermmmmm…ehh cik Na…almari tolak2 along ngan tilam tu bawak pindah sekali tak?? hehhehehhe😀

  4. hehehehhe…xpe2…tak kisah la sape guna pun…asalkan dapat bg manfaat…hehhehehhe…kire halal la tu :p nanti la lapang2 along call kalo nak ke sana ekk😀

    • mai la jln2…kalo g ngantor Ella blik hostel tu sggh la, ajak mak abah sekali tp cam biasa la koling2 dulu😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s