CIcaK BeREnaNg2

hai la cicak…pg td ketika aku melepak sementara menanti waktu utk ke opis, ketika menonton katun Tom & Jerry aku dgr munyik..clapppek…cap2…kelicap… (munyik sesuatu yg berada di dalam air~kiro munyik org wat acara kuak lentang, kuak kupu2) lebih kurang la. Maka aku tercari2 la di mn arah dtgnyer munyik tersebut.

Akhirnyer….aku nmpk jag air kopi smlm di atas meja (smlm aku ngantok sgt sampai terlupa nak letak jag lam sinki). Ohooo…sang cicak ‘palkadot’ sedang berenang2 sambil berusaha utk menyelamatkan diri dari lemas. Eeiiii…geli plak aku. Cicak tu panjat tepi jag tp jatuh balik panjat lagik..jatuh lagik…panjat2..jatuh2…asal panjat ja jatuh, asal jatuh ja panjat, ‘gam’ tangan dier xkuat ar tu, hik3..😀

Aku xkosa nak tulun sang cicak itew..dier jahat, kwang3…kowang taukan kisah nabi?..xhengat?…Lu pikiaq la sendiri…aku ignore je then sambung tgk katun (cam budak2). Xlama lepas tu dah senyap xde munyik2 lagik. Hahh?..dah mati lemas gamoknyer cicak tu ^.*..ahakz… Biler aku jgk lam jag (pd jarak yg ‘selamat’) aku tgk xde pe2 pun, xnmpk dah bayang cicak tu. Xkan lemas tenggelam di dasar jag?. Sepantas kilat aku amik jag & buangkan air tu ke dalam sinki tp dah xde cicak, maybe dah dpt selamatkan diri kot😀

hehehe….geli aku…eeiiii….xlama dah..selamat tggl cicak2 ‘palkadot’ maybe aku akan ‘bela’ cicak, lipas, tikus, semut, lipan spesis baru plak lepas neh…di umah yg baru…muahakkaka…😀

2 thoughts on “CIcaK BeREnaNg2

    • hahaha….kira ok cicak masuk lam baju, akak ritu cuci pinggan air penuh lam sinki, ciap godek2 nak kuarkan sisa makanan sekali pegang cicak yg mati lemas…uwaaa….melompat…tipulanjat wa…ahakz…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s