~My Weekend @t…..

My weekend @t Sentul

~keje2…1/2 day for Saturday…

~Soping sowang2 di Jln TAR…beli barang2 utk wat hantaran Along, Kuar masuk kedai, penat tp ok la sorang2 so xperlu nak tggu sape, redah ja ^.^

~Balik umah kemas barang/pack2 (mau pindah), Along & Adek lik kg, so xperlu masak for dinner.

~ Abg Fairus & kak ANi nak blik kg (Perak) dirog pggl aku nak maklumkan yg diorg nak blik kg & dah amik pokok bunga kertas aku yg mak dier nak tu…amik la…nnt kena tebang gak pokok bunga tu. abg fairus srh aku alih kete masuk parking dier coz parking tepi jalan besar…risiko kena ‘ciyom’ pun besar..ahakz… iyo la..ti alih.

~Ayu dah majok ngan aku coz aku xmo joins dier g kenuri bertandang ke Jengka 12, Pahang. Xmo ckp dgn aku, so laki dier la yg contact aku kompom ke tak…akhirnya aku setuju la.

~10.30 pm, Ayu dtg jemput dgn hubby dier…g Ampang plak amik pic tawennyer.

~Sblm tu aku dah alih kete & mengemas/pack brg sikit.

My Weekend @t Ampang

~ Sampai Ampang (betoi2 dpn Tesco Ampang) umah pakciknyer…sembang2 sambil tgk gambar

~makcik dier ciap masak nasi goreng + sup ayam, Teh O & Nescafe, melantak la plak tgh2 mlm

~Koi 12.45 am (Sunday) gerak blik umah Ayu di Sungai Buloh…penat2

My Weekend @t Sungai Buloh

~ 1.30 am (Sunday) sampai je umah Ayu, ciap2 nak tido. Skrg aku dah dikira ‘merempat’ la kalo nak tido umah Ayu coz dier dah tawen so kalo aku tido ngan Ayu, hubby dier nak ‘campak’ mana? Reban ayam?

~w’pun tido ‘merempat’ namun aku disediakan katil…cewah, dah reserve ciap2 utk aku tu…ahakz..😀

~4.30 am, still xtido coz panas. Aku & kak Long (sepupu Ayu) sama2 xleh tido so borak2…hahaha😀

~Baru je rs2 nak lelap ayah Ayu dah naik pggl bangun…adeiii….pokcik Asnan, saye ngantok ni…tgk jam dah koi 7 am

~Kena merepek ar..pastu berebut bilik air plak nak mandi, bas rombongan Mak Timah (mak Ayu) ke Jengka 12, Pahang akan sampai koi 9 am. yg nak nek bas pun kena bersiap2 jugak.

~ Aku, Ayu, hubbynyer & kak Long bertolak awal ke Jengka 12…lebih kurang 8.15 am & tiba di Jengka 12 koi 11 am.

~Lam kete aku ciap melantak karipap 4 ketul (hehehe…sedap beb) & tido, tp sblm tido kami 3 org ciap bantai Ayu coz dier xmkn tempoyak tp hubby dier suka, nasib la pasni dier kena bljr masak gulai tempoyak la. kwang3😀

My Weekend @t Felda Jengka 12, Pahang.

~ 11 am tiba & tumpang umah jiran di ujung simpang umah hubby Ayu utk ‘mempersiapkan’ mereka berdua…makeup…tuko pakaian, ALAMAK!!! camno nak kaikan sampin neh?…arghhh…’belasah’ ja pin2.. hik3…kalo tercucuk tu jgn jerit kuat2 tau Lan..😀

~ 12.30 pm…bas rombongan Mak Timah & konvoi kete tiba, aku ciap jd penyambut tetamu merangkap tuan umah xrasmi (umah jiran Lan) coz aku angkat dulang2 berisi kuih muih, air dsbg…ahakz…tulun makcik tu…cian dier nak wat sumer.

~1 pm…rombongan pengantin ‘meluncur’ laju ke umah kenuri…perghhh…panas giler..cair bedak aku (bkn make up..bedak je) walaupun xjauh…100 meter je jaraknyer.

~ Disambut dgn ‘liplap2’ flash kamera, munyik kompang ‘moden’ (mainkan CD jer..), ucapan ‘dasar’ (seb bek xberpantun, tidak jenuh tggu tgh panas) & ‘hujan’ gula2 yg ‘mengambil alih’ beras kunyit (zaman moden la katakan..hhahaha…)

~ yg kelakornyer…mokcik2 & pokcik2 yg pulun kutip gula2 coz rombongan Mak Timah hanye ade lebih kurang 6 org kanak2. Aku lgsg xdpt…hik3…

~Acara makan..yummy…kari daging kerbau, masak lemak nenas+ ikan masin, Acar Timun, Ulam2 + sambal belacan, Ayam masak merah & bubur pulut hitam…sirap & limau.

~Dah mkn, melepak la…pastu dpt goodies bag…sowang 1..isinyer?..mcm biasa la…

~ koi 2 pm sesi salam2 nak blik, time ni aku br dpt jumpa mak Lan (Mentua Ayu) coz td sumer sebok…

~ Time nmpk je aku makcik trs bangun..pelok2 ekeke….’Makcik, saye nak blik dah ni’ …. ‘ape plak makcik? Mak la, pggl mak je’ … ‘hehe…ye la mak’ ..’ hah…ni anak pompuan mak no.2′ (mentua ayu ckp kat adek ipar pompuan Ayu) ahakz….😀 (sumer org tgk …termasuk la anggota rombongan Mak Timah..malu ar aku)

~Ayah Ayu srh aku blik nek kete aweks adeknyer…coz td aku dtg nek kete Ayu, blik KL sama ada nek bas rombongan 9lam bas pun dah reserve krusi utk aku) or kete. Lebih baik nek kete sbb ayah dier suruh adeknyer htr aku blik umah, kan mudah cam tu…

~2.15 pm bertolak & sampai di umah koi 4.00 pm…penat..


My Weekend @t Sentul

~akhirnya kembali smlm ke rumah, tuko pakaian, masukkan pakaian lam washing machine…tido….best2

~hurmmm….nak alih kete ke tak?…bior je la, jiran aku sure blik lewat mlm…(aku park kete lam parking umah jiran yg baik hati..thanks kak ani & abg fairus)..tido dulu la…ZZzzzZZZzzzz………..

~Bangun mandi, lepak2 tgk tv sambil wat hantaran Along.

~10.45 pm, Along & Adek blik dr kg, aku sidai pakaian & tido

~kete? aku bior je…maknanyer abg fairus akan park kete di blkg la..hik3… Gud nite….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s