[S]oping & [K]etemu Kawan Lama

on saturday 13th February…aku g Jalan TAR, saje menolong cik Ayu perabihkan duit hik3…. suke3. Dari pagi kitaorg kuar sampai la koi 6 ptg baru lik umah aku. Kami bertiga (me, ayu n bakal suaminyer) memborong segala keperluan utk majlis perkahwinannyer..mcm2 kite beli, baju, beg, kasut, kain, jam dll. Duit kuar cam air je, laju…perghhh…nak dpt duit cam kena gali tanah cari mata air tp kalo bab perabih duit, bling3….ilangggg…

hahhaa…smlm aku nak beli barang utk craft tp kedai tutup plak so, aku xbeli pe2 pun. Makan minum sumer Ayu n buah hatinyer yg kuar, amboiiii….aku tulun ngap aja hik3. Punya la byk brg soping sampaikan terpaksa htr dulu brgan yg dah dibeli ke kereta dulu, dah xmuat tangan nak usung. Pastu mkn lunch (nak pggl lunch ker?) pun dah koi 4++ptg. Then g ke Wisma Yakin cari songkok, jauh jln. Selesai membeli songkok maka selesai la sesi soping…otw ke kereta yg di park di dalam bangunan Semua House sggh la kedai bunga/craft. Menonong je aku msk, sampai dlm baru la Ayu g tau yg dier nmpk seseorg yg bljr sama di SMVSP 2, Sg Petani, Kedah sesi 95-96.

Na2…aku rs kenal budak td tu, budak vokay kite.

mn2?

tu sape tu..kak Aba…ala…Sabarina ke hape namanye tu…yg pggl ko adik tu..ala dak kelas kiter tu.

mn2?…jap aku gi tgk. Ko cari manik itam yg besou tu utk aku.

(cian sale girls tu..dok bercakap kat aku tp aku dok kalut sal kwn lama)

aku pun g la tgk kat depan kedai. aku xtegur jz ushar ja….dier perasan(mau xperasan, aku ushar cantik ja dpn2 mata dier)

Adikkkkk….eee…..adik…..

Kak Aba…..waaa… (w’pun umur samer tp dier pggl aku adek, aku pggl dier Kak Aba)

ape lagik…kitaorg ciap berpelok sakan…hahaha…last jumpa hari terakhir exam SPMV tahun 1996…dah lama sgt. Windu toi…aku pastu aku bw dier jmpa Ayu plak. Pe lagik riuh rendah lam kedai tu…sblm cite lanjut, aku ciap amik no tel dulu. hahaha…dah 3 tahun dier keje kat kedai tu tp aku xpernah jmpa padahal sll juga p kedai tu cr brg craft kalo kedai yg sll aku g tu tutup or xde brg tp xpernah jmpa. Tp kuasa Allah…akhirnya bersua kembali. Dier still comey , tecik cam zaman sklah2 dulu…aku gak yg gabak besou kwang3..senang ati beb😀

Tp kitaorg xborak lama la sbb dier tgh keje, kang bos marah plak hehe..pe pun aku hepi sbb aku pernah publish pic lam Myspace, Hi5 n Friendster utk cari dier…xberhasil pun. Bertemu jua atas izin Allah SWT…Alhamdulillah…syukur..

sebahagiannyer….

my new bag…..

2 thoughts on “[S]oping & [K]etemu Kawan Lama

  1. AKU NI DOYOK BDAK BAKERI SAME BACT NGN KO GAK …CARI MEMBR BACT KITA SAMR CAM KO GAK…SUSAH TOL LA NK CARI ORG IDUP NI KAN….KALU ADE SAPE2 MMBR BACT KITA KO DH JMP TU LEH LE GTAU AKU SAME…MANE TAU LEH TRJMPA MMBR2 LAIN LG… KAN..KAN …KAN…

    • la Doyok…lama toi xdgr kabor berita
      ekekek..camna la ko leh sesat msk blog messy aku neh?
      hang sehat ka?
      mmg ssh nak jumpa kwn2 time sklah dulu..yg de no tepon pun dah tukar
      ssh2…biler nak wat reunion?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s