~weekend yg ………

spttnya aku kuar weekend ni menemani cik ayu membeli belah brg hantarannyer. Dah janji awal2 tp dier sendirik yg kensel, jap itu jap ini…so aku mudah ja…kensel terus ja senang n aku bleh g melepak kat Tasik Titiwangsa dgn kakak2 aku n 2 dak kenit itew…Adin n Qaseh.

Awal pagi dah bangun, koi 7 am dah kuar umah tp sblm kuar tu rsnyer 1 taman perumahan dah bangun la bcoz nak kejutkan dakj kenit 2 org tu punya la ssh. Xnak mangun plak. Yala..mlm td tido lewat…bangun ja nangis. Dah ciap sumer bertolak ke Ttwangsa…perghhh org dah ramai, coz ade pertandingan memancing niari, parking pun dah penuh…ayooo…seb bek la leh parking wah pokok tepi jalan.

samapi ja…melantak dulu, lapor la…bekal nasi lemak, karipap, samosa, kuih bom dll (aippp….sumer lam kuantiti yg sikit lor…) bkn cam g Sg Gabai ritu tau. Pas mkn, kitaorg bersantai sambil melihat2 keliling, org berjoging, membawa anak2 jln2, peserta yg teruja menunggu wisel permulaan pertandingan….mcm2 gelagat. Yang si kenit 2 org tu kitaorg bior je main sendiri tp dgn pemantauan ketat la…riso la kena culik hahahah…..ciap dpt kwn lagik..ok la bebudak2.

Yg mak2 budak nih😛 dok bersembang sambil bc surat khabar tp mata still dok kerling2 gak memerhati dak kenit 2 org tu. Tempat kitaorg lepak santai tu betul2 strategik, dkt dgn gigi tasik, toilet, surau, gerai n parking…redup ja.. (sampai waktu blik pun still redup). Dak2 kenit tu teruja tgk kuda DBKL…hahaha…ciap2 lambai2 lagi tp sygnyer xde wak kamera la pulak. Kitaorg lepak xlama sbb nak g beli barang so lam koi 11+++am dah blah.

Singgah beli barang n terus blik, lunch xperlu msk coz msh de baki makanan td. Pastu kalut lak ngan dak kenit2 tu nak men game kat laptop yg kakak aku baru beli…haduiii…yg aku nih nak ngajor kakak aku diorg lak nak men game…dah bising..ciap nanges2 lagik last2 tutup laptop, kasi tido…si tecik sekali tu tido ciap ngigau…’qaseh nak men game’….’ibuuuu……qaseh nak main gameee…’ dok ulang la ayat tu sambil nanges lam tido…hahaha….terbawa2 lam tido, cian la plak tp dier br 2 tahun n abgnyer 5 tahun…bkn pandai lagik sal komputer…ntah2 pe2 la ditekannyer…

Kebetulan lak ujan, so…titun pun sodap neh….sekali ngan aku tido. Dah bangun koi 5 pm…masak capati…yummmyyy…cicah sardin..cejuk2 ni sedap la mkn..hahaha….masak nasi sikit ja utk abg ipar kang dier balik keje lapor. Malam pun umah aku kecoh lagi…kalo dak2 kenit ni ade mmg la riuh rendah, diorg nakal so bertempik je la yg mak2 budak ni termasuk aku…nakal kemain lagik…kalo diorg xde, sunyi la pulak..sob3…

lepas abg ipar aku rehat jap…kakak aku pun berkemas barang2 nak blik, jiran dtg mintak along alihkan kete dier nak kuar then dier hulur la beg plastik, buah tangan dari S’wak, hubbynyer br blik OS. hehehe…kek lapis S’wak, so aku bahagi 2 utk kakak aku separuh..kongsi2 ma…😀 cedapnyerrrr….mahal ni.

lepas kakak aku n familinyer balik, dah sunyi..huhu, aku kemas umah sambil tgk tv, dah ciap aku ngadap merlin pastu senario tp senario ngadap aku…lena. tp xlama pastu aku terjaga, terus p mandi masuk blik, sambil dok menunggu rambut ku yg panjang mengurai ini kering (hahaha.,…panjang la sgt) masa aku masuk blik aku dpt nak tutup pintu tu rs cam susah sikit cam de benda yg terkepit di celah pintu maka aku pun turn on la lampu bilik….iskhhh…nape neh?..pe yg sangkut? sekali aku jengok kat tepi pintu…aiyarkkkk….cik cicak terkepit kat kepalanyer…huhuhu…tp still idop, ala…nyawa2 ikan gitu hehehe…nasib la ko cicak😀

Bl rambutku yg lurus mayang mengurai itu kering maka aku pun merebahkan bdn ke atas katil, ingat nak bc novel tp bdn penat..so tutup lampu baring2 ja tunggu anak tel. hurmmm….mesti blik lewat lagik ni….ketika mata aku hampir tertutup, mimpi pun mula bersiap2 nak bertandang…tiba2…tot2…tottt2..(tepon munyik) Ayu call..hahaha…soklan dier yg wat aku tipulanjat wooo…mangun buka lampu n cari buku ‘panduan dot dot dot….’ sok nak tebiu ko br nak tanya?..adeiii…aku srh dier g search kat tenet, bkn aku xleh nak bgtau tp ti dier cucah2 lak nak salin pe aku ckp😀 …disebabkan aku berjaya bg idea yg mmg canggih manggih itu (search di tenet) maka perbualan tel tersebut berlangsung sekojap aje la n dah tentu cik Ayu itu bergegas meminjam laptop mak or adeknyer…ahakz…😀. Jum kita mengira…..1 ekor hamster…2 ekor tucin….3 ekor hamster…4 ekor tucin….5….6….7….zzzZzZZzzzzzzz…………

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s