[B]adut [P]agi @.k.@ [K]atak [A]tas [T]empurung

Hehehee…beberapa hari ni portal web yg aku joins meriah sggh dgn gelak ketawa😀 , penuh kehebatan ‘pelakon2’ handalan. Kalo diberi anugerah pelakon terbaik…diorg sumer bleh menang, xperlu ragu2 lagik. Aku yg skodeng kat tepi gelak sampai kuar ayaq mata, rs mau guling2 kat lantai sambil bergelak ketawa ja…perghhh…dahsyat toi lawak yg dibuat oleh ‘badut pagi’...sengal….bingai…. hahaha… (jahatnyer aku…)

kisah lawak ni sumer terjadi sbb aku n kwn2 bercadang wat gath picnic di Sg Gabai on this saturday (30/01/2010) sgl perancangan telah diatur, dr segi pengangkutan, makanan, aktiviti..segala2nya. Semua xcited tahap cipan….teruja toi masing n ade la sowang hamba Allah ni pm nak joins, so kitaorg dah mskkan namenyer lam list. W’pun aku xbopa berkenan la dgn dier (pernah gaduh gak) tp aku malas nak panjang2 citer so ignore aje…nak itut kitaorg bawa. Tup2 on monday (25th Jan) dier kate xmo itut plak, mak ayah xkasi n dier nak g tempat lain so…okay la (aku lagik cuke :D). Tp ntah di mn silapnyer kitaorg (kitaorg? or dier sbnry?) maka tercetus la bara api n yg mencetuskan nyer adalah si dia … ‘Badut Pagi’ (pg2 dier dah wat lawak di SB) . Macam2 cite yg tidak enak di dgr (ye la…xleh mkn, xenak la) diuar2kan oleh ‘badut pagi’ dari kes org mati kena bunuh, hantu, batu berdarah  dsbgnyer sampailah mendoakan yg tidak baik terjadi kat kitaorg yg akan pergi picnic nih…..dier buka thread ‘aku xpuas hati’ dan menyebabkan aku geram gilos..abih aku hambur dier. Knp la nak wat cenggitu?…mendoakan yg xbaik, nak jumpa bomoh bagai…ape salah kitaorg?…dah abih baik kitaorg layan dier. Ugutan nak wak gangster ke gabai, nak amik pisau tikam kitaorg…ape hal nyer?…dah ada member yg print statement ugutan dier tu…so..apa jd..balai pulis cite ar…ahakz…😀

dier pggl kitaorg ni bodoh, xtau erti persahabatan n paling best…’katak di bawah tempurung’ …aduhhh… disebabkan dier dan kitaorg ni sama2 mahkluk Allah bergelar manusia…maka dgn suke cite nyer aku pun nak pggl dier katak...’katak di atas tempurung’ (sbb kitaorg kat bawah hahaha…)…

Saya ade 1 teka teki…ada 5 huruf , eja kanan munyik nyer same, eja ke kiri pun munyik nyer sama…apakah ia?…ape jawapannyer kawan2?  K.A.T.A.K…. (cam cite Ali Setan)

Buai laju2 sampai pokok Ru, Apa dalam baju? seekor katak puru…muahakakka….

dulu katak bwh tempurung

sekarang katak atas tempurung

cian katak atas tempurung

bucuk2…lalat je suka hurung😀

(jahatnyer aku…tp hati aku lagik jahat🙂 )

disebabkan sumer kwn2 dah malas nak bertengkar dgn ‘badut pagi’ maka diorg dgn selambernyer melayan….adeiii…cakit pewot aku dok bc celoteh diorg di SB…pelakon2 handalan memainkan peranan masing2 dgn penuh kesungguhan. Dalam nada perli namun sayang ‘si badut pagi’ tidak mengerti hahahha…..aku tau ‘badut pagi’ xpuas hati sbb planning utk mengadakan gath xpernah menjadik so ..kitaorg yg jadi mangsa…salah ‘badut pagi’ sendiri lor…cara dier xsesuai dgn jiwa kitaorg yg ‘cool’ neh…cewahhh…usah dipaksa kalo org xsuka.

gelaran ‘badut pagi’ tu aku xsure sape yg mula2 gelarkannyer….tp aku rs sesuai la dgn watak yg dipegangnyer kwang3. Thread gath kali nih mmg meriah ciap ade kartun yg diwat khas oleh graphic crew web itu…hahaha….lawak2..kelakar juga…menghiburkan😀

aku harap gath picnic ni berjalan lancar, cuaca yg baik…dan tiada org yg buat onar berduri berracun nnt…let’s picnic…yipppieeeeee……

2 thoughts on “[B]adut [P]agi @.k.@ [K]atak [A]tas [T]empurung

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s