~[C]eritera gugu…gaga….

Today…29 Dec, 2009…2010 around the corner…i wish…i wish…i wish…something special in my life in new year, 2010. But i was worry..if i can’t do it..hurm…. i want more supported from another person around me…plz support me…to get a new life, more happiness, more friends, more money hehehe…more n more n more n more…more…more..more [chipsmore also can😀 ]

kdg2 rs mengarut ja bila tiap2 kali menjelang tahun baru, make a wish….huh…azam aku tiap2 tahun sama ja…nak jd lebih baik..lebih baik..lebih baik….hahaha….de peningkatan sikit la tahun ni…btw…it’s okay dr xde langsung. Aku nak settle ‘sesuatu’ sblm famili aku g vacation bebaru nih terlaksana sudah😀 lapang hati aku, xde la dok tingat ja.

Aku dah nekad nak wat sesuatu pada 2nd January 2010 @ selewat2nyer 1st week on new year aku dah settle perkara tersebut [bergantung kpd keadaan tiupan angin mood aku jugak tu]. Apa yang aku harapkan skrg nih, bila tiba masa tu aku kena kuat semangat…. akan ku ukir namanya di sudut hati kecilku dgn tinta ajaib kalis ayaq then akan ku mangga pintu kecil itu dgn SOLEX, anak kuncinya ku lebur menjadikan duit sekupang wat beli lolipop ‘anak’ aku..hurmmm….[lolipop skrg de lagik ke rege sekupang tu?]

aku akan ilangkan harta karun hak milik kekal yg ada di dalam ‘syurga dunia’ di kamar ku menyepi. Akan ku tenggelamkan ia ke dasar lautan paling dalam, akan ku jadikan tukun tiruan spy senang ikan beranak pinak….spy sumber protein yg diperlukan tetap belambak muahakakka….nak dibakar..tak sanggup, nak dibuang…sayang la pulak. Jd wat tukun je la, agak2 nak tgk, aku timbulkan ler dari dasar lautan tu..melepas rindu di hati. Aku ja rindu..dier haram nak rindu kat aku, ntah2 dok maki hamun aku de la..[iskhhh jahatnyer otak aku neh..babap2]

Aku akan mula membizikkan diri dgn wedding kwn aku [dah nak tawen ye ko nih..]. Lps tu aku kena teruskan niat hati aku…semangat2..semangatttttt…[kang semangat ja lebih]. Pastu aper eks?…haa…nak cr bopren 5 la…spare tyre lori kontena harus ade [mcm la muka cantek sgt] muahakakka….kalo bopren pertama merajuk, aku cr bopren ke 2, kalo ke 2 merajok aku koling bopren ke 3, kalo yg ke 3 jual mahal, aku cr yg ke 4, kalo yg ke 4 xpedulikkan aku, aku blah p kat yg ke 5, kalo ke 5  pun majok or xpedulik kat aku….i say…bleh jalan da….xhingin aku, muke cam asam kecut ja…muahakakaka….alahai usah la kowang percaya kata2 ku ini…sekadar penghibur hati ja, sbnry pintu hati aku dah tertutup [tertutup sudah pintu, pintu hatiku…]

Byk perkara yg aku harus buat ….aku belajar utk dilupakan, aku diajar agar melupakan jd seharusnya aku terima hakikat diri aku telah dilupakan namun aku tidak sesekali akan memaksa diri aku utk melupakan apa yg telah terjadi kerna itulah kenangan, itulah memori terindah dlm idop aku…kenangan  & memori yg mengubah idop aku. Kwn ketawa mudah dicari, kwn riyau guling2 sukar dicari. Biar org nmpk aku nih seorg insan yg tabah, huhahuha sini sana, hepi, xde prob, cakap byk..hakikat sbnr biar simpan di sudut hati aku yg paling dalam. Biar org gembira berada di sekliling aku, biar org nmpk kegirangan luaran, hati dalam bagai digaru [geli wooo….] bertahun lamanyer ku simpan..xmungkin org lain mengerti gelodak jiwa aku. Apa yg pasti Allah maha mengetahui apa yg tersurat dan tersirat, apa yg terbaik utk umatNya. Sesungguhnya….Allah tidak akan menguji lebih dr yg mampu ditanggung umatnyer. Aku percaya apa yg terjadi dulu, kini dan akan dtg adalah yg terbaik yg Allah SWT beri dan janjikan utk aku.

Kawan2…doakanlah diri ku ini tabah menghadapi segala dugaan dan rintangan dalam kehidupan…..

4 thoughts on “~[C]eritera gugu…gaga….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s