~Recycle Sandwich Tray

Hurm….mlm td aku kebosanan gilos jd aku kuarkan kotak2 barang craft aku…hehehe…aku tingat ttq sandwich tray yg sowang kwn aku pos dr Langkawi  (Ika Natasya) utk Gath Raya ’09 tp disbb terdpt sedikit masalah teknikal ketika penghantaran…tray tersebut mengalami ‘kecacatan kekal’…cian dier…aku nak buang tp syg ade 15 tray tu tp kwn aku dah amik 8, aku xtau dier nak wat per. Jadi spy xmembazir, aku gn utk craf aku kali nih…let check out wat i done with sandwich tray😀

Bahan2nyer:

Bunga hiasan ~[aku guna bunga stokin (orkid pink), lebihan yg aku wat utk mak mentua kakak aku]

Buah2an tiruan ~[aku amik dr bunge telur yg Along dpt time g amik pic org tawen]

Gelung Tali ~[tali guni pun bleh tp yg ni aku amik dr munge telur yg Along dpt gak]

Gam UHU

Sandwich tray yg dah serpih ~[from Langkawi]

plate stand ~[aku beli kat Bunga Reben…murah je]

jarum peniti or penyepit ujung tajam


step by step…..uhuu…

Pertama sekali…lekatkan bunga menutupi bahagian sandwich tray yg serpih tu…jgn kasi nmpk lor…gamkan. Tekan beberapa saat @ sehingga bunga tersebut melekat dgn sandwich tray.

Gam kan gelungan tali dan buah2an tiruan, ikut suka hati la nak susun camner. Susun buah2an tu rapat agar menutup bahagian yg serpih [bhgn serpih tu kat jari aku….sebelah kiri bawah]

spy nmpk lebih comel…kite bleh tulis kata2 kat atas tray tu, htr kedai craft utk tulis pun xpe. Tp kat sini aku guna tali, segulung lam RM 3.90 je, lebih kurang tali guni la, tp gnkan kretiviti kowang nak guna apa, maker pen, reben, lace or ape2 je…lekat manik pun blek, glitter ker…suka hati kowang ar, aku xlarang😀 aku tulis ‘sweet home’.😀

Aku tulis dgn gam, sikit2 la, kang kering plak gam tu…then cepat2 letak tali mengikut tulisan gam tersebut. tekan sedikit spy melekat.

lepas dah gam sumer tali membentuk tulisan ‘sweet home’ ambil jarum peniti or penyepit yg ujungnyer tajam…bersihkan kesan gam yg terkeluar dr tali tersebut. Berhati2 spy tidak mencalarkan tray. Kemaskan tulisan tali juga. Kalo tepi2 tulisan tu nak ltk glitters pun bleh :D…

Tadaa……dah ciap, ltk la atas, plate stand…or nak gantung pun bleh, tebuk la lubang atau lekat je kat dinding. Jadi la……tulis ar…’my room’….’my workshop’…ape2 aje…’my sweet toilet’ pun boleh..ahakz….😀 Pasni akan ku kerjakan tray yg lain2 tu…sumer de rosak kat tepi…syg nak buang…Benda ni leh la nak jadikan gift or nak wat utk sendiri2.

Selamat Menoraiiii….😀

****…aku amik pic gn henpon aku yg ‘terlalu’ canggih itu…maka kualitinyer..paham2 je la…ahakz….lupa nak ckp utk wat craft nih or yg mcm nih tp menggunakan bahan lain  @ yg seangkatan nyer…tempahan la…RM ????….feel free to PM me😀

One thought on “~Recycle Sandwich Tray

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s