Kala Malam Ku Bermimpi….

malam td setelah penat skodeng tenet, penat memintal munge….aku tido dgn harapan nyenyak hingga ke siang hari. Tp tau2 ja la kalo dah lama xbermimpi tu, ml la dier menjenguk. Tp aku xsuke ar mimpi mlm td tu. Ade ke patut aku mimpi ‘antu jeng2’ [istilah sejak tecik] iaitu antu pontianak cina yg kite tgk lam tv tu, lompat2…lompat si katak lompat…lompat la tinggi2…aisehhh…dah la minpi antu cine ciap ngan keranda gomok [keranda lama…ala…xtau nak cite ar…tgk lam tv lor] tu interframe lam mimpi aku…cisss…sggh kureng sopan. Angkut sekali ngan coffin wat per…haduiii…

suasana lam mimpi ku itu…sebuah rumah batu, mayat yg dibekukan di dalam air batu. Mengikut kaum keluarga si mati tu [cite lam mimpi aku ar] bapak dier mati berpuloh2 tahun dulu tp xkebumikan lagik then mlm td diorg kuarkan dier dari ais tu n nak g tanam. Tanam plak kat dinding bukit yg berbatu/gua batu kot…camtu lah. Diorg dok menebuk lubang nak letak mayat, ada gak yg dok pecahkan ketul ais yg membungkus mayat td. Kire awet cara lama la….guna ais. Mayat pun dah kecut tettttt….mayat tu pun tau cejok kot😀 hahahaha… [kemain aku gelak kang mlm mimpi lagik baru tau].

Sepanjang proses tu aku tgk jer…dah ciap diorg letak la kat dinding batu yg ditebuk td, letak then xtutup…bior terbuka ja so nmpk la mayat tu dok terbaring..then de plak back ground lamp rona meyah…pastu ntah pe2 la yg diorg baca pastu lambung2 duit kertas yg cina sll bakor tu…perghhh…apa punya mimpi la kali nih. Dah abih sume2 tu..diorg tutup la lubang ltk mayat ngan kain kaler kuning de tulis ngan rona meyah…jampi serapah kot. Selesai la cite tanam mayat cine nih.

tp de 1 part tu…[still lam mimpi] aku masuk bilik suis on lampu…tup2 mayat tu selak kain tirai dier then ckap ‘aip2…nape buka lampu nih, mau tido pun ssh ar’….aikkk…mayat bercakap? berterabor aku larik sampai jatuh tersembam n aku terus terjaga…tp betul la aku mmg jatuh katil pun…cakit montot tau [kowang gelak la…aku seligi kang]…bl aku ingat blik mimpi tu td…aku nak tergelak plak….ntah mana la antu jeng2 sesat lam mimpi aku pastu leh plak cakap cenggitu….ngaco ja. Kalo mimpi yg syiok2 kan best ni dah la mimpi antu…antu cina plak tu, adeiiii…ntah ke mana la roh aku jejalan time aku tido mlm td.

sbnry mlm td aku tido xbc doa tido n ayat kursi…mmg ptt sgt la kalo aku mimpi merapu tu. Ntah kaki pun aku xcuci kot smlm. Haiyaa…apek, lu sulah mati pun mau kaco wa tido…sn pigi tido diam2 sudah la. syuhhhh2….busuk punya olang.

 

moral of the stories: sblm tido cuci kaki, baca doa n ayat kursi. Jgn tau tido ja…..

14 thoughts on “Kala Malam Ku Bermimpi….

    • sengaja aku xcakap kat ko😀
      dah tau…ko musti gelaknyer
      dan yg pastinyer ko gelaks ampai xleh kontrol aingin pus2
      tu aku xmo…ucuk ah….bwekkkk :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s