~[B]owling Nintendo Wii Sports

18/10/2009…smlm dah g picnic di Sungai Congkak, kali nih melepak lak kat umah aku…hahaha….spt biasa umah aku akan jd cam kapai Titanic karam, bersepah2 sampai aku tgk xtau nak kemas cmner lagik. Tp bila xde org aku tau la nak kemas, umah bersih n teratur. Tp kalo famili mai, aku bior je diorg nak sepah camner pun lantok ler asal bahagia udah ahakz…😀

Melepak kat umah dgn sgl mcm menda leh wat, dr ngadap tv, men komputer..amik la sowang 1…xperlu rebut2, sesi makan, sesi g soping, sesi lepak2 borak…mcm2 leh wat. Tp kali nih along bior diorg men Nintendo Wii Sports…sll pasang kat PC tp sbb ramai, Along pasang di tv kat tingkat bawah, so sumer leh main cm kena gilir2 ja sbb controlnyer de 2 ja.Tambah lak dak2 tecik tu pun nak kecoh2 jugak seb bek de control yg len, len la auta dak2 tecik tu….cian kena tipu😀

S6303377 (edit)

sesi belajor mengguna remote control tu….along (baju biru), kak idah (berkain batik), kak Ijan (baju biru gelap), abg din (tidak berbaju…sbg penonton setia), Adin (tukang sebok) hahahha….

S6303379 (edit)

ni kak Idah yg men dulu kot…..ahakz….baru lagik xpandai sgt

S6303384 (edit)

hik3…gelakyer…sure bola masuk longkang tu hik3….

S6303386 (edit)

hahaha….xkena 2 pin, spare pun xdpt hahaha…..

S6303392 (edit)

nih sape yg strike?….tentu la aku kan…sambil hayun control sambil snap pic…senget la jdnyer

S6303395 (edit)

dlm byk2 score ni la yg aku amik…terlupa sbnrnya nak amik pic score, game yg terakhir br tingat huhuhuhu

S6303396 (edit)

skill level….de nek de turun…ni pun sama, dah last baru tingat nak amik…

sesi men game nih berlangsung dgn cerianya…ye la famili aku ramai, bila berkumpul mcm2 xtvt kitaorg wat. Meriah….sementara de yg men game, aku ngan kakak2 yg len wat kek. Sambil men sambil mkn…kira minum petang la…sedap gak kek tu…setiap kali famili dtg aku asyik mkn jer…mkn naik badan aku nih, montel beb…arghhh lantak la asal aku sehat, bahagia n xsusahkan org sudah…gomok2 montel pun cute per… [statement xagak2….ya ampunnnn…😀 ]

menjelang koi 6.30ptg, famili aku yg bertandang sumer dah blik, tggl aku n kak idah plak dok men, Along kuar jmpa kwn. tp men xlama la dah maghrib lgpun kak idah nak blik umah dier [1 taman dgn aku ja] n aku plak nak mengemas umah, mencuci pinggan mangkuk, selimut sarung bantal nak cuci….byk keje wooo….penat gak mengemas. Pepun…aku bahagia punya famili yg besar… SAYANG SUMER….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s