~[L]angkawi [2]

Salam sumer๐Ÿ˜€

meh nak cite ttg my 2nd Langkawi trip on 27th-29th Sept. 2009…trip cerca merba…muahakkaka….gilosnyer trip

hangin ja aku, bek aku g trip yg 1st ritu, best jerk w’pun jz 2 hari 1 malam n penyertaan seramai 4 org then jd 3 org…

w’pun ckit je tp happening…still in memories till now.

langkawi 003 Mlm sblm tu (26/09/2009..sabtu) aku tido umah Ayu…sonang esok nak g LCCT.

Ni pic dok kemas2 beg, aku wak back pack, sonang gitu, dr bw beg bagasi kotak tu, dah la berat, nnt isi brg lagik berat, kang mahal lak chargenyer….

berangan nak soping sakan di Langkawi. Aku wak keperluan asas ja, pakaian pun xbyk, nnt aku bleh beli kat sana ja.

27092009(006) ni la muke2 yg xtomei…hahhaa…me & Ayu. Lam AirAsia…dah landing di Langkawi pun time amik pic nih. Saje2 tunggu sumer org amik beg n turun. Time nak turun aku rs suasana lam AirAsia tu, xubah cam suasana lam bas express bila sampai di Puduraya…sumer berebut nak amik brg n kuar….hahahaa……

langkawi 006 Ni la boarding ticket AirAsia…me & Ayu… Tiket koi 10.30 pagi n dijangka koi 11.30 pg landing di Langkawi.

langkawi 015 Hari tu cuaca cloudy…de sesetengah kwsn…putih ja xnmpk ape ….nih msh lam area Sepang kalo xsilap aku la.

w’pun cloudy, tp still ok ja, perjalanan lancar๐Ÿ˜€

langkawi 019 Akhirnya…landing time…see….Langkawi…hehehehe

Kitaorg ramai…16 dewasa, 4 kanak2 (2 melayu pompuan & 2 lelaki india…yg lain sumer cina). Di airport terus sewa kete, Serena n Innova…perghhh penuh..hik3. Kitaorg terus ke Pandak Mayah (tmpt soping) lunch n soping sikit2. Disebabkan aku n Ayu je melayu so kitaorg ber2 g mkn sendiri…hahaha…sambil cr kedai mkan sempat la soping. 1st item yg aku beli ialah travel iron (kak Idah pesan srh belikan). Dah dpt ja…lega hati aku, so leh la bercoti ngan sonang hati…bg aku, kalo nak p bercuti n menerima pesanan org…nmpk ja brg tu terus ja beli, jgn bertangguh sbb kalo bertangguh kita mungkin buang ms nak cari kemudian tambah lak p dgn trip yg ramai2 nih. Byk perkara yg tak dijangka bleh berlaku. Lps tu aku beli baju 2 helai (sbb wak baju sikit ja), beli tudung 1 helai. Ayu pun beli gak la pepium yg dier nak. Huhuhu…mahalnyer pepium yg Ayu beli tu….sesekali pe salahnyer hik3๐Ÿ˜€ Aku n Ayu g mkn di kedai mkn yg aku xtau nama, tp de org kata pernah msk Jln2 Cari Makan…hah?…xcaye aku, xde yg spesel pun kedai tu. Elok ja duduk nak mkn….i see someone…hehehe…rindunyer…terus aku tepon…’hi, sayang….’ terghezut dier..ahakz๐Ÿ˜€ tecik je Langkawi nih, so kitaorg mkn same2 la. Pas mkn aku n Ayu sambung soping sbb group cina n india tu xabih mkn lagik, lm gilos diorg nih mkn, haduiii….xpe2 kita soping lagik.

Hampir koi 3 kitaorg gerak ke Pantai Tengah. Sbb kitaorg stay di Aseania Hotel. Ok je hotelnyer…tiada yg menarik pun, servis pun kureng ja, m’nan pun ala2 sumbat tekak je la.

langkawi 063 Aku snap pic nih time tgh boring tggu diorg…lembab cam ciput cedut ja [cian ciput cedut…dier tidak bersalah, hahahah….๐Ÿ˜€ ] Ptg tu xde xtvt pun. Kebetulan plak salah sorang user portal web yg aku joins stay di Langkawi, so aku kolling2 then dier pick up aku & Ayu di hotel.

langkawi 026 Ni dia…Ika^Natasya [adek Aziz Desa….host talk show..Nasi Lemak Kopi ‘O’ ] Ika yg berbaju itam tu, tgh2 ar…n anak saudaranyer, Mira. Tomei ja orgnyer…gebu2 lagik๐Ÿ˜€. Dier wak aku & Ayu soping di Pandak Mayah lagik sekali. Aku dah pesan kat Ayu, bek kite soping ja jgn tggu diorg yg lain2, kang de yg xdpt dibeli plak. Lp lak, lokasi pic nih ialah di kedai makan Aziz Desa, nmpk tak pic yg tergantung kat blkg sblh atas tu?…itulah pic abg Aziz Desa๐Ÿ˜€

langkawi 027 Pas soping dier wak kiter round2 the world [aipp…area Bayas je la], singgah kedai abg Aziz Desa, tgk umahnyer, then ke bendang…my peberet place…suke2๐Ÿ˜€..tgk tu…posing sakan…yo2..a a auw….

langkawi 038 Menghijau ja…..yg ni area Ulu Melaka, berhampiran Rumah Mahsuri. Bukit blkg tu aku xtau nama pa, tp best tgk, mendamaikan, hijau ja, de burung bangau terbang lagik….terbang bebas di angkasaraya…jeles aku hahahaha…[dgn burung pun nak jeles…pa da…]

langkawi 031huhuhu…tomei ja Ika n mira tu

langkawi 046ni betoi2 dpt ikan ke gaya ja lebih? ahakz….otw blik hotel sggh la tgk bendang lagik. Kebetulan lak de makcik dok memancing. Tunggu pe lagik…jom nyebok…muahakakkaka….pancing ikan keli.

langkawi 047 Tengok…kowang ingat aku xreti pancing ker? nmpk tu..de ikan keli w’pun tecik hahahaha….well…. [errr….bkn aku yg dpt la, tp makcik tu…aku eksyen ja…huhuhuhu ]

langkawi 051 Ni antara menu mkn mlm pertama di Langkawi…Yummmy……Warung Janggus, Pantai Cenang.

langkawi 057 Menu bekfes di hotel….terus terang aku ckp, xde byk pilihan n…..XSEDAP :P…maaf ye….aku jujur ckp xsedap nih.

langkawi 064 Kebetulan pagi tu Ujan (28/09/2009) then diorg pun lembab sgt, so aku snap la pic sekitar hotel. Ikut plan g nek Cabel Car, then soping pastu sblm blik hotel p Under Water World [dekat ja ngan hotel, leh jln kaki] Disebabkan ujan, aku syorkan g Under Water World dulu, kalo kabel car nnt angin kuat diorg xbg naik lak. Tp pe punya bengapnyer group nih…dah sampai Under Water World, dah turun dr kete diorg xmo masuk, nak gak g kabel car. Jadi disbbkan aku n Ayu dah pernah p so kitaorg la tunjuk jln. Jauh jugak tp xde la sesat cam diorg wak g hotel smlm.

langkawi 066 Sampai ja kabel car…sume terkejut…hahahha….close for maintenance from 28/09/2009 till 07/10/2009. Amik ko…dah rugi ms kat sini. So sumer snap2 pic lebih kurang ja….panasnyer Langkawi ni….muahakakka…..di sini, aku mengimbas memori 1st trip Langkawi…indahnyer ms itu…huhuhu….

langkawi 088 Pastu kitaorg ke Pusat Kraftangan…xpuas tgk la…group nih xpandai menghayati kesenian. Kejap je jln dah ajak p tempat lain. Hampeh toi…aku janji 1 hari nnt aku dtg lagik ke Langkawi. Tawaf sumer abih 1 pulau nih.

langkawi 099 Singgah di Pantai Pasir Hitam…emmm…ni pasirnyer betul2 hitam or kotor?…peliharalah alam sekitar hik3. Angin kuat toi…nak ujan. Kat sini kitaorg amik pic sikit, minum n aku soping lagik muahakakaka….beli seluar n makanan ringan.

langkawi 104 Telaga Air Hangat under maintenance also, xde yg menarik, kotor n airnyer xpanas pun…jgn kata suam2 kuku, lgsg xsuam…muaakakkaka… [jahat aku nih].

langkawi 107 Pastu kitaorg singgah ke Galeri Perdana [mantan PM…Tun Mahathir nyer] 1 hal lak diorg nih, setengah nak masuk setengah xmo plak. Dah sampai tu masuk ja la…haduiii…tp aku masuk ar, kowang xmo tggu la kat luar tu [ujan time nih]. byk barangan yg menarik, arca, pic, kenderaan….model macam2 la…teruja aku tgk tp sygnyer ade sesetengah barangan yg xde penerangan. Emmm….patut di perbaiki lagik. Xleh amik pic so aku tunjuk tiket je la, RM 5 dewasa n RM 2 kanak2.

slps skodeng di Galeri Perdana kitaorg g pekan Kuah, lunch time…..emmm…diorg benti mkn di Lobster Restaurant. Halal?????….tp de arak bagai…emmm…xlalu aku nak mkn. seb bek la aku xlapor sgt. Nak lunch pun kelam kabut. Mmg teruk toi trip nih [maaf la aku ckp terus terang ni, group ni TERUK]

Abih lunch dah koi 3 ptg, time tu aku ingat dah nak blik hotel so aku pun tel la member wat janji koi 4 ptg. Hampeh…diorg nak p jeti/ Dataran Lang plak dah. Cuaca xbape baik. Tp p jugak la. Kat sini amik2 pic n aku ingat sumer anggota trip de kat sini rupanya sowang tu dier bw anak n isteri dier g soping di Idaman Suri. Hampeh toi…pe salahnyer bawa kitaorg samer….bengong toi la apek nih.

langkawi 119…huhuhu Helang…mau ja aku srh helang ni g tokak apek bengong tu…muahkakakaka…..kalo dier idop la…

langkawi 122 Kowang teka ni bangunan ape? ni dekat Dataran Lang tu. Ada 2…kiri kanan….hahahah….nmpk cam gereja ja tp ni sbnrnya Eagle Shop…de la kiosk2 tecik lam tu….mula2 ingatkan gereja. Adeiiii….siot toi. Tetiba ujan turun, ahakz…..berterabur larik, group aku dah nek kete, group lagik 1 terpaksa la tggu apek tu amik, sume menyumpah dier…nasib la…[apek ker? tp muda lagik ar ]

Td aku tepon kwn srh tapau makanan utk Ayu [lapor…xmkn td] dier dah ciap tapau tp kitaorg singgah Nusantara Maju plak dah….arghhhhh….hangin ja aku. Terpaksa la aku srh kwn blik dulu then mlm dtg blik cr aku di hotel. Cian lak dier…..makanan tu aku bayor double kat dier….huhuhuu….Ptg tu Ika mask nasik briani…yummmy…cedapnyer…pandai dier masak, yg kenyang aku & Ayu la hahahaha….

lepas maghrib kami 2 amik keputusan xmo ikut group kuar, tensen hal siang td nyer pasal. So wat hal sendirik…Ayu tu pe lagik dok 3G ngan buah hatinyer. Aku tel kwn ajak kuar…p mkn tempat smlm gak kali ni 5 org la…meriah ar…pas mkn kitaorg jln2 kat Pantai Cenang. Wahhh…kuat nyer angin, ombak pun ganaih2..heheheh….best2…pas jln2 2 org member blik umah, tggl 3 org ja. Kami ber 3 lepak kat swimming pool hotel, borak sampai 12++++ mlm. Kalo xkerna cuaca nak ujan sure lepak lagik nih. Sweet memories at swimming pool…love it๐Ÿ™‚

Time kitaorg nak blah, group tu baru blik. Ntah dari mana aku pun xtau…then diorg g lepak karaoke…goyang sampai pagi.

Keesokkan harinyer, kitaorg plan g Under Water World…tmpt dekat ja tp koi 11 pg gak la gerak. mmg lembab ar, heran aku, yg len2 dah menunggu de gak lagik wat selamber beruk, lmbt2. Itu ler…g karaoke xhingat dunia, rupanya koi3 pagi baru blik bilik. Iskhhh2…kita org yg penat tggu diorg lak…siot jer…

langkawi 158 Cik Tam Batu…ahakz…disbbkan pernah pergi sblm ni so xbyk la amik pic. Then kitaorg sggh Pantai Cenang. De lak pompuan tu kate dier lom g pantai lagik, anak2 lom men pasir…lorrrr….sggh la kejap [kejap hape…lama la…] Pantai di AB Motel tmpt aku stay 1st trip Langkawi ritu. Aku pun de la conteng2 pasir tu…huhuhu….snap2 pic. Then Blik hotel utk check out.

langkawi 143 Time dok kemas barang masuk kete, aku nmpk burung kaler biru kuning [xtau nama per] terbang kat pokok2 tepi pintu masuk hotel, Ohooo…de sarang rupanya, tp syg, elok aku snap ja dier terbang…nmpk sarang je la….

tghari tu aku n ayu lunch di Haji Yahya Nasi Ayam kot…ntah..lupa dah namanyer…ok jer….org ramai, tahap kebersihan tidak memuaskan. Jauh aku n AYu jln dr tempat parking kete. Penat toi. Pas mkn blik kat kete diorg still xabih mkn lagik….lr…..gilos lembab. Then bertolak ke airport [dah koi 2.30 ptg] ingatkan terus ke airport tp diorg sggh soping gak lagik then nak p Pandak Mayah lagik. Aku ckp ngan driver, kalo group kite xde nak soping lagik baik ke airport je, jgn buang masa ikut [time tu aku mmg hangin dah…penat, bkn penat jln tp penat tgk karenah diorg]. Akhirnya 1 group slmt tiba di airport, punggah barang n tunggu kaunter buka. sambil melepak sms ngan kwn xsangka plak dier nak tggu di airport sama2. Flight ptg tu koi 5.30 ptg [29/09/2009] tp delay 45 menet.

6.30 ptg br la naik flight. dah la tu de la udak tecik riyau dr mula msk flight sampai landing di LCCT…perghhh…1 jam dier nangis, sakit tinger aku. Mak dier lak releks je…pujuk la anak tu, baca ayat kursi ka…tenangkan udak tu. Aku rs budak tu gayat then tinger berdengung, sakit tinger sbb tu nangis. Pujuk la…haduiii ikut hati mau ja aku p tulun pujuk dak tecik tu.

Akhirnyer slmat mendapat di LCCT koi 7.30 mlm. Tggu lak selama 1 jam coz bopren Ayu sesat jalan…sengal gilos, padahal time kami nak p Langkawi dier yg hantar mai LCCT….nmpk signboard Terminal LCC xmo msk dier dok cri LCCT jugak…ler…’T’ tu kan terminal…haduiii….cian nyer dier,…..singgah umah Ayu di Sg Buloh amik barang aku then sembang2 jap ngan famili dier, Ayu hantar aku blik. Majuk ngan bopren, dier wak kete cam kat Litar Sepang…berdesupppp…adoyaiiii….seb bek slmt sampai umah.

*** byk lagik pic tp aku tempek sikit2 dah ler….marilah pergi bercuti, segalanya ada di Malaysia…๐Ÿ˜€

de peristiwa time nak boarding…hehehe…1st di LCCT….scanner munyik bila aku lalu, hahaha…aku terlupa henpon lam poket suar…kena rabe2 ngan cik kak pulis tu, geli weh…ahakz…. yg 2nd lak time nak boarding di Airport Langkawi, munyik lagik haduiii…Ayu tanya ‘ko pakai pe Na dok munyik ja nih?’ dgn selamber je aku jwb ‘pakai cawat bosi, utk keselamatan da…’…ahakz…. tergelak cik kak pulis tu sambil check badan aku…hik3….aku rasa la scanner tu ghosak muahakakakka…….

5 thoughts on “~[L]angkawi [2]

  1. jum2….kita rancang group kiter lak
    hehehe…best pe coti2 ngan kwn2 nih
    tambah plak yg otak tu mereng same je darjah kecondongannyer
    ahakz….๐Ÿ˜€

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s