~BaHulU ConTAng

Ari sabtu br2 ni aku wat bahulu contang…resepi kakak aku yg tggl di Kuala Selangor. Dah bape tahun aku wat de gak aku mskkan lam tenet resepi nih.. sbnry aku nak ngajor Ijan wat, tp akhirnya aku yg sdhkan sowang2, dier tido…koi 3.30 pg tido xsedaq bangun sahur…penat gilos.

Image021Image020

aku wat tecik2…gn cup tecik ja, sekali ngap abih🙂 ……

lmbt jugak abih sbb start koi 10 mlm. Tggu ‘askar wataniah’ 2 org tu pengsan, tp yg pengsan sowang ja, yg sowang lagik tggu nak mkn kuih nih. Ciap 1 tray…lam 12 bijik, dah kena ngap…hahahaha….cedap…gebu2 montel like me🙂

meh..aku syer resepi…

Bahan-Bahan:
4-5 cawan tepung kek
1 mangkuk gula
sedikit esen vanilla
1 ketul butter (golden churn)

9 biji kuning telur ayam
6 biji telur ayam
1 tin kecil susu pekat


Cara:
1) Pukul butter dengan gula,masukkan susu pekat dan esen vanilla. Pukul hingga kembang.

2) Masukkan telur sebiji demi sebiji dan pukul lagi hingga sebati.

3. Masukkan tepung kek sedikit demi sedikit. Adunan jangan terlalu pekat.

4. Masukkan ke dalam cawa kertas dan bakar dalam oven hingga masak/kekuningan.


Cadangan Hidangan:
boleh disapu krim dan ditabur chocolate rice.


* aku wat dgn oven, suhu 180c n gn time 20 menet…….butter tu aku tukar butter golden churn dgn buttercup

~selamat mencuba~

One thought on “~BaHulU ConTAng

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s