KuEh ChEnTa 4EvA

Bahan:

1 lelaki sihat,

1 wanita sihat,

100% Komitmen,

2 pasang restu orang tua,

1 botol kasih sayang murni.

Bahan Perhiasan:

1 botol besar humor,

25 grm rekreasi,

1 bungkus doa,

2 sendok teh telefon-telefonan.

Semuanya dikacau hingga merata dan mengembang.

Tips:

Pilih lelaki dan wanita yang benar-benar matang dan seimbang. Jangan yang satu terlalu tua dan yang lainnya terlalu muda kerana dapat mempengaruhi kelazatan (sebaiknya dibeli di supermarket bernama TEMPAT IBADAH, walaupun agak jual mahal tapi mutunya terjamin.)

Jangan beli di pasar yang bernama DISKOTIK atau PARTY kerana walaupun modelnya bagus dan harum baunya tapi kadang menipu konsumer atau kadang menggunakan zat pewarna yang boleh merosak kesihatan.

Gunakan Kasih sayang cap “IMAN, HARAP & KASIH” yang telah mendapatkan penghargaan ISO dari Jabatan Kesihatan dan Kerohanian.

Cara Memasak:

lelaki dan wanita dicuci bersih, buang semua masa lampaunya sehingga tersisa niat yang murni. Siapkan loyang yang telah diolesi dengan komitmen dan restu orang tua secara merata. Masukkan niat yang murni ke dalam loyang dan panggang dengan api cinta, merata sekitar 30 minit di depan penghulu. Biarkan di dalam loyang tadi dan sirami dengan semua rencah di atas. Kuih siap dinikmati.

Catatan:

Kuih ini dapat dinikmati oleh pembuatnya seumur hidup dan paling enak dinikmati dalam keadaan kasih yang hangat. Tapi kalau sudah agak dingin, Tambahkan lagi humor segar secukupnya, rekreasi sesuai selera, serta beberapa potong doa kemudian dihangatkan lagi di oven “Tempat Ibadah” diatas api cinta. Setelah mulai hangat, jangan lupa telefon-telefonan bila berjauhan.

Selamat mencuba ! Selamat menikmati dari ‘love’ bakery’

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s