~ HaRi InI….. DaLaM OpIs

huhuhu…saje je aku nak post…kowang nak tau pe xtvt aku kat upis?….ni aku bg utk 1 hari je tp rutinnyer xjauh beza pun..let’s checkout…:P..tau dek ‘tucin’, mati aku….muahakakka…:D  syhhh…diam2

Lokasi: Upis Aku

Pelakon Utama: Aku La Sapa Lagik……memegang watak ~ kerani cabuk merangkap tukang sapu, telefonis, jurutaip, jurugegas..bla2..bla2…..(sumer aku bedal)

Pelakon Tambahan: Kwn2 upis

Masa: 9.30 am till 5.30 pm      19/08/2009     Selasa

9.00 am ~ msk je keje koi 9 am, lps punch card n suis on sumer lampu, kipas, ekon n peralatan pejabat….aku on pc, bc news paper on9….sambil2 aku buka bill2, kuar sumer memo2 yg ade ataih meja aku. Sllnya time pepagi nih sebok ckit, tp ‘tucin’ lom mai so kesebokkan itu boleh dihandle dgn jayanya. Suasana upis pun sunyi, hanya kedengaran ketukan jari jemari di kebod, radio (siaran cina…hampeh toi…mentang2 aku sowang je staff pompuan melayu)…diselang seli dgn munyik tepon…kring2…kring2…haluuu

Image005(4) meja aku yg bersepah2…nasib la kalo cr barang xjmpa..huhuhu….

Image005

9.45 am ~time nih ‘tucin’ dah mai…’hamster2′ yg ade di upis ni pun dah pakat2 simpan misai lam drawer…keje2…amboiiiii….ghajin sggh no😉. Ketika inilah suasana upis cam pasar borong maidin..kwang3…’tucin’ akan mengaum, itu ini sana….kol itu kol ini, print itu ini…arghhh…kdg2 aku jd gilos sekejap melayan ngauman ‘tucin’…time2 cenggini jugak la kalo de pemohonan lesen yg last menet n perlu disettle kan la2 tu jugak…berdesuppp…pantas gilos wat keje…perghhh…watson nyambek pun aku rs xsepantas aku wat keje time tu…kwang3…:D bukan pe nak kejar masa runner upis p PBT htr permohonan tu, normall 10.00 am- 10.30 am runner mesti kuar spy dier xterlewat. Rempit beb…preng2..prengggggg……….

11.00 am ~ sllnya time ni dah pree. N hari ni pun dah pree, bleh sambung bc paper,bleh la wat keje lain, susun fail. Wat Failing la yg aku paling tensen sekali, byk tu, adeiiiiiiiiii……tgk…byk tak fail yg aku jaga n kena kemaskini?…bykkan? Time ni jugak yg ade di upis 3 org je…staff pompuan yg mempunyai pelbagai karenah…tp ‘tucin’ akan blik kejap2 kat upis, spotcheck…muahakakkaa.,…..

Image003(2) rak fail…sebahagian je nih, ade lagik…tunjuk ckit2 dah ler

Image008(3)

1.30 pm – 2.30 pm~ my lunch hour…hehhe….makan time, yummy…hari ni kwn aku tulun tapau, sll aku minum oat atau makan bihun segera, see…2 menu yg berbeza…ehehehe…coklat pun aku balun gak, itut mood aku la kdg2 aku xmkn lgsg. kalo pagi aku nyer mood xok, aku selamba je mkn cekelat nih dpn ‘tucin’ sambil wat keje ngan muke msm cam asam kecut. Time rehat kat upis nih utk 3 org so jd 3 sesi rehat…12.30 pm – 1.30 pm (pretty carmen), 1.00 pm – 2.00 pm (little tan) n 1.30 pm – 2.30 pm (aku punya la)…kalo rajin aku blik umah, kalo tak kat upis ja. Time rehat ni la aku wat keje sendirik termasuk la tido…ZZZzZzZzZZz………………….:P w’pun upis de cctv, aku pedulik hape….miahkakaa… (xleh jd pekerja contoh toi aku nih..:P ) time nih jugak, anak aku akan msg..’ibu…’ ms lebih kurang la, bergantung pada ms dier jugak, kalo time ni dier pree, sms or tel dulu sblm dia msk kelas petang.

Image021

Image008 ubat mengantuk juga nih, ubat ilangkan stress pun bleh

2.30 pm~ sambung keje, failing lagik….busan toi, sambil failing tu aku membebel la ngan 2 org kwn aku nih. ciap2 kutuk2 ‘tucin n the gang’ lagik…sambil jwb tepon ke. Abih failing , isi borang permohonan lesen PBT, tepon2 cust. ym….huhuhu…sumer menyambil je.😀

5.30 pm~ yahuuuuuuuuuuu…..time home….time home….lalala….yipppie….kemas2 meja, blikkkkkkkk……time nih msj tepon msk…’ibu dah blik?…’ sapa lagik..anak aku la.

~watammat utk hari ini~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s