DoGhOyaN Oh DoGhoYAn….

smlm aku puasa…aku berbuka ala kadar ja, lebih tepat, lauk pauk senandung semalam. Lagipun semalam de pasar malam, normally aku beli ja kebetulan lak semalam Along nak makan sup ayam ja, jd aku singgah psr mlm beli sup ja. Sllnya aku mkn mlm dgn Along tp sbb aku puasa jd aku mkn dulu sowang2.

Pukul 8.30 mlm Along blik, aku panaskan sup, sambil temankan dier makan aku pun balun la doghoyan (amik dr kampung aku kat Perak)..eh..cedap lak doghoyan nih, sllnya aku mkn seulas 2 ja hahaha…smlm aku balun 1/2 biji, lagi 1/2 Along mkn tp aku rs aku mkn lebih dr 1/2 bijik. Sambil mkn layan cite Korea. Dah abih tgk tv aku g cuci baju …’anak dara jepun’ kena wat keje mlm td kuikuikui😀 sambil2 tu aku kemas la selimut, tuala, kain batik/pelikat simpan lam almari (tu sumer guna last week, famili aku berkampung di umah aku)…penat gilos, byk tau. selesai mengemas aku dok sidai baju yg dah basuh sambil bersms dgn anak kesayangan aku. ciap sumer g mandi, dah mandi pun panas lagik…cmno nak lena nih? iskhhh…tu la mkn doghoyan byk sgt…amik ko….

Disebabkan xleh tido n dgn penuh keazamannyer nak teroka blog yg baru aku bina nih, on le pc…tgk2 SEPAKU.Net sambil dgr Sinar Fm (my peberet channel) layannnnnzzzzzzzz……….spt sllnya aku jenih wat keje 3 4 5 in 1…ahakz…:D tgk sepaku, tgk blog, search google, dgr radio n bersms….selagi boleh keje tu aku nyambil2…abih sumer aku harung sekali wat…hahaha..hatta tgh masak sekalipun aku bleh tgk tv, membasuh baju, wat bunga telur…kwang3..xsuka nak lengah2 keje kalo keje tu leh selesai dgn kadar yg cepat. Huhuhu…panas2…kipas bukak full hala kat aku ja.

Dah koi 12 tghmlm aku dah bosan tgk tenet nih, dok sms ja…dah lewat nih, anak aku xmo tido lagik, sllnya koi 10.30 tu (sejak dia sambung study) dah minta aku bbum dah nak tido, maybe ptg td dia lena lm lps mkn ubat, mlm jd burung hantu…kelipot2 bijik mato, xmo lena. tp xleh jugak, sok nak keje, dia nak g kelas akhirnya dengan kata sepakat…2 2 say gud nite…cayang2 bagai…titunnnnnnn…………tido mlm td aku bukak tingkap seluas2nya..bior angin masuk seb bek xde org minyak ke pencuri ker musang ker yg terjah bilik aku…ahakz…:D sumer gara2 mkn doghoyan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s