KoTaK KeCiL BeRbUnGa

kotak 1

bahan2nyer:

kotak 2

kotak

bunga kecil

daun

jaluran kertas putih/warna – lebar 2 inci (lebih kurang la)

pita pelilit bunga (ijau)

gunting

gam

penebuk lubang bercorak (bleh beli kat kedai kraf…yg biasa bulat2 tu pun bleh tp corak bulat je la)

cara2nya:

kotak 4

1) lipat kotak tersebut, gamkan tepinya spy xtertanggal

2) satukan beberapa kuntum bunga berlainan warna dan daun. Jadikan jambak.

3) lilit dgn pelilit bunga rona ijau atau guna riben (kalo guna riben-mula lilitan dr bawah ke atas n pinkan dgn jarun peniti kecil/pendek)

4) tebuk jaluran kertas putih/warna dgn penebuk kertas bercorak (xpun kowang gunting je ikut suka)

5) gamkan kertas yg ditebuk td di atas penutup kotak dan letakkan jambak bunga tadi

6) kemaskan jambak bunga, daun n kertas bercorak tebuk td-pastikan sumer terlekat dgn kemas n cantik

kotak 3

7 thoughts on “KoTaK KeCiL BeRbUnGa

    • salam….
      penebuk lubang bercorak tu bleh beli di stationery shop…
      kedai yg jual peralatan craft pun ade jual😀

  1. salam..nk tanye penebuk y cam kt kotak atas ni bole daptkan kt kdai mane?
    sy mmg da lame mncri penebuk lubang bercorak camni..
    harap dapat membantu..

  2. hi mun & munirah🙂

    sbnry penebuk lubang mcm ni kakak sy yg belikan masa dia pergi bercuti
    di KL saya pernah jumpa di kedai barangan craft di petaling street. Tp dah lama la, xtau skrg msh ada ke tak cb pergi ke sana. nama kedai pun dah lupa🙂
    tp kalo slps ni saya terjumpa…saya updated di sini ya…

  3. penebuk lubang bercorak ni susah nak jmpa kt swk, xpcly tmpt yg x brapa maju. U tau x kedai kraft yg ada jual online?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s